Trump i-a spus în februarie jurnalistului Bob Woodward că maladia Covid-19 este "o chestie mortală", dar voia să o minimalizeze

Trump i-a spus în februarie jurnalistului Bob Woodward că maladia Covid-19 este "o chestie mortală", dar voia să o minimalizeze

Donald Trump i-a spus în februarie jurnalistului Bob Woodward că noul coronavirus este mai letal decât gripa în timp ce continua să compare cele două afecţiuni în declaraţiile publice, scrie The Washington Post, citat de NBC News.

Preşedintele Donald Trump a recunoscut în februarie pericolul pandemiei de coronavirus într-un interviu cu jurnalistul Bob Woodward şi a recunoscut că a minimalizat ameninţarea într-un interviu din martie, potrivit unei relatări din noua carte a lui Woodward. 

"Am vrut să-i reduc din impact mereu. Nu vreau să creez panică", a spus Trump pe 19 martie într-o convorbire telefonică, potrivit unei înregistrări publicate pe site-ul The Washington Post. Cotidianul a obţinut o copie a cărţii sale "Rage", care urmează să fie lansată weekendul următor. 

ADVERTISING

Trump a fost informat despre virus în ianuarie, potrivit lui Woodward. 

"Este o chestie mortală", i-a spus Trump lui Woodward la telefon pe 7 februarie. 

"Pur şi simplu respiri aerul şi aşa se întâmplă", i-a spus Trump lui Woodward, potrivit Washington Post. "Şi astfel, unul foarte înşelător. Este foarte delicat. De asemenea, este mai letal decât chiar cea mai intensă gripă". 

https://www.facebook.com/CNNReplay/videos/627606744810652/?__xts__%5B0%5D=68.ARA2mrF9SxZ_oMl81llN3JU-pEL5RNzHABMaW2zvtdncIAotu8Ut1WfCf-yh3dXMgMHZybORVE4USpOMDlIH3YVLjJCamCyc53Mogm3Vj-mPZGQrcOeyiEVX-AAPzx55aNCasYMRsC-lDmaQA-QzI-mp4AKKFFMlEyYamVc5p-0I2ouBoB4jkKYevrN76U6lacrgyjEc2BgV98EgJ9wCc6vx9rUijqrYSi7OP9GlhkhDfI8ViUTMxQgLTjB-bHVKM6rzboaJeQo9uUrPjfQlhQDDErQAToWrV190sBH0qZe--Txwspi4TIsGCHiTHtRzAf9406XGuBMJ-CkuzAosPyQ0L_BvdyJNBSLd4Wat&__tn__=-R
ADVERTISING

Jurnalistul spune în carte că lui Trump i-au fost prezentate avertismente cumplite în ianuarie despre virusul care urma să ducă la o pandemie mondială în martie. 

"Aceasta va fi cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale cu care te confrunţi în mandat", i-a spus consilierul Robert O’Brien lui Trump în 28 ianuarie, potrivit cărţii. "Acesta va fi cel mai dur lucru cu care te confrunţi". 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇