Trump susține că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata într-o lună

Trump susține că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata într-o lună

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat, marţi, că într-o lună ar putea fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19, o accelerare a propriilor predicţii deja surprinzător de optimiste, dar a adăugat că pandemia ar putea continua la rândul său.

„Suntem aproape de un vaccin”, a declarat el în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri organizată într-o primărie, cu alegători din Pennsylvania, difuzată la ABC News, conform AFP.

ADVERTISING

"Suntem la distanţă de câteva săptămână până îl vom avea. Ar putea fi trei sau patru săptămâni", a anunţat el.

Câteva ore mai devreme, într-un interviu pentru Fox News, Trump a spus că un vaccin ar putea fi disponibil în "patru săptămâni sau ar putea fi opt săptămâni".

Democrații, îngrijorați de presiunea lui Trump

Democraţii s-au declarat îngrijoraţi de presiunea politică a lui Donald Trump asupra autorităţilor sanitare guvernamentale şi asupra oamenilor de ştiinţă pentru a accelera aprobarea unui vaccin, la timp pentru a inversa tendinţa privind intenţiile de vot în sondaje înaintea scrutinului prezidenţial de la 3 noiembrie, unde se va confrunta cu Joe Biden.

ADVERTISING

Potrivit unor experţi, inclusiv directorul Institutului american de boli infecţioase, Anthony Fauci, omologarea unui vaccin ar trebui cel mai probabil să aibă loc la sfârşitul anului.

200.000 de americani au murit din cauza COVID-19

Întrebat la ABC News despre motivele care l-au determinat să minimalizeze gravitatea pandemiei de coronavirus, care a făcut până acum aproape 200.000 de decese în SUA, Trump a dezminţit asta.

ADVERTISING

"Nu am minimalizat-o. În realitate, în privinţa multor lucruri, i-am exagerat importanţa în ceea ce priveşte acţiunile derulate", a spus el.

Însă Trump i-a declarat el însuşi deschis jurnalistului Bob Woodward, în timpul unor interviuri înregistrate pentru noua sa carte, "Rage", apărută marţi, că a decis deliberat să "minimalizeze" pandemia pentru a evita să îi îngrijoreze prea tare pe americani. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇