Alte 50.000 de doze de vaccin AstraZeneca se află în drum spre Republica Moldova. Cîţu promite 200.000

Alte 50.000 de doze de vaccin AstraZeneca se află în drum spre Republica Moldova. Cîţu promite 200.000

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat că 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca sunt transportate, sâmbătă, către Republica Moldova, ca parte a unui ajutor umanitar oferit ţării vecine.

O altă tranşă, de peste 21.000 de doze de vaccin, fusese acordată Republicii Moldova în februarie.

"Astăzi, 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19.

Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România.

vaccin-Romania-Molodva
Foto: Facebook/Guvernul României

Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti - Chişinău şi retur", a transmis CNCAV.  

ADVERTISING

Moldova e în al doilea val al pandemiei: fără vaccin, fără guvern și cu un sistem de sănătate epuizat

Cîţu promite 200.000 de doze de vaccin

"Al doilea transport de vaccinuri împotriva COVID-19 se află în drum spre Republica Moldova. Este vorba de o tranşă de 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca, care se adaugă celor 21.600 livrate la sfârşitul lunii februarie.

Este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei şi de a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2", a precizat şi Florin Cîţu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor fi trimise şi alte tranşe de vaccin.

"În perioada următoare vom trimite şi alte tranşe de vaccin pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut, cu prilejul vizitei preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău", a afirmat premierul

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de Iohannis, cu ocazia vizitei sale la Chişinău, din luna decembrie.  

ADVERTISING

În 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.  

Primele vaccinuri trimise de România au ajuns în Republica Moldova, pentru imunizarea medicilor

"România a fost şi este mereu alături de cetăţenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relaţiei speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură, şi fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", a arătat sursa citată.  

În 4 februarie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.  

Dozele de vaccin, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Maia Sandu a discutat cu oficialii ruși despre un acces mai rapid la vaccinul Sputnik V


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇