Primele vaccinuri trimise de România au ajuns în Republica Moldova, pentru imunizarea medicilor

Primele vaccinuri trimise de România au ajuns în Republica Moldova, pentru imunizarea medicilor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă, pe Twitter, că dozele de vaccin livrate Republicii Moldova au ajuns sâmbătă după-amiază la Chişinău.

„Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de preşedintele României. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge în Republica Moldova„, scrie Aurescu pe pagina de socializare.

Şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat sâmbătă după-amiază, pe pagina sa de Facebook, fotografii de la sosirea avionului care a transportat dozele de vaccin la Chişinău.

ADVERTISING

"Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns în Republica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat acum câteva clipe pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Aceasta este prima tranşă din cele 200.000 de doze de vaccin din donaţia generoasă promisă de România pentru cetăţenii ţării noastre. Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!", a scris Maia Sandu.

Preşedintele ţării vecine a precizat că lotul primit sâmbătă de vaccinuri AstraZeneca va fi utilizat pentru imunizarea "tuturor medicilor, angajaţilor din sistemul medical şi lucrătorilor implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia".

"Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare", a menţionat Maia Sandu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇