Alertă la Ambasada Ucrainei de la București. A intervenit SRI UPDATE Reacția MAE și Kievului

Alertă la Ambasada Ucrainei de la București. A intervenit SRI <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția MAE și Kievului

Două plicuri considerate suspecte au fost primite la ambasada Ucrainei de la Bucureşti.

”La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11:00, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect”, a transmis, iniţial, Poliţia Capitalei.  

Ambasada vizată este cea a Ucrainei, unde s-au deplasat poliţiştii pentru asigurarea zonei.

”De asemenea, la faţa locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice”, a mai transmis sursa citată.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Ulterior, au venit şi specialiştii SRI, care au ridicat plicurile suspecte.

”Intervenţia echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituţiile abilitate”, a transmis SRI. 

UPDATE SRI a analizat plicurile ridicate şi a transmis că acestea nu conţin material exploziv. Cele două plicuri vor fi, însă, verificate amănunţit în laboratoare, pentru a fi determinate orice substanţe pe care le-ar putea conţine.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Reacţia MAE şi a Kievului

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că e absolut inacceptabilă şi intolerabilă orice formă de ameninţare teroristă şi condamnă cu toată fermitatea orice acţiune de intimidare a unei misiuni diplomatice.

”Instituţiile româneşti abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului şi ridicarea corespondenţei menţionate.  Ambasada Ucrainei a transmis mulţumiri pentru reacţia rapidă şi eficientă a autorităţilor competente”, precizează ministerul. 

Pe de altă parte, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, afirmă că a fost lansată „o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene”: „Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca”.

„A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale - nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei - nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și apropierea victoriei noastre”, spune Dmitro Kuleba, potrivit traducerii de pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România.

Ministrul acuză noi cazuri de trimitere de colete periculoase la ambasadele ucrainene.

„Astăzi s-au adăugat ambasada noastră în România și ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete și să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxați și să nu vă mai pierdeți timpul și banii pe timbre poștale. Nu veți realiza nimic prin aceasta”, încheie Kuleba.

Ziua 286 de război: Alertă la Ambasada Ucrainei de la București. Dronele Kievului lovesc iar Rusia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇