Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid

Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid

O explozie a avut loc, miercuri, în jurul orei 13:00, la Ambasada Ucrainei din Madrid. O persoană a fost rănită ușor și a fost dusă la spital. Este vorba de o scrisoare-capcană care era destinată ambasadorului ucrainean.

Potrivit unui comunicat al Ministerului spaniol de Interne, citat de agenția EFE, un dispozitiv a explodat la Ambasada Ucrainei din Madrid. O persoană din cadrul ambasadei care manipula un plic la momentul exploziei a fost rănită ușor.

Se pare că dispozitivul exploziv era în plicul manipulat de angajat, iar scrisoarea-capcană nu trecuse de serviciul de securitate al ambasadei. Ar fi vorba despre o cantitate mică de exploziv artizanal. Nu există informații certe dacă explozia a avut loc în momentul în care a fost deschis plicul sau doar când a fost mutat.

ADVERTISING

Scrisoarea era adresată ambasadorului ucrainean în Spania, iar plicul a fost expediat prin serviciul poștal obișnuit.

Poliția spaniolă a anunțat că investighează cazul, iar angajatul ambasadei rănit a fost transportat la spital, fiind în stare stabilă.

Autoritățile spaniole au izolat zona Ambasadei Ucrainei și au activat protocolul de alertă antiteroristă. De asemenea, o echipă de pirotehniști verifică sediul ambasadei, pentru a identifica dacă există și alte dispozitive explozive.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ambasada Ucrainei se află în Hortaleza, în nord-estul Madridului.

Reprezentanții ambasadei nu au oferit nicio reacție până acum, însă Ministerul ucrainean de Externe a informat că ministrul Dmitro Kuleba a decis luarea de urgență de măsuri pentru întărirea securității la toate reprezentanțele diplomatice ale Ucrainei în străinătate.

„Oricine se află în spatele acestei explozii nu va reuşi să intimideze diplomaţii ucraineni sau să le oprească activitatea lor zilnică depută pentru a întări Ucraina şi pentru a contracara agresiunea rusă”, a declarat Dmitro Kuleba într-un comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇