Întrebarea unei fetițe de 7 ani a reușit să mobilizeze un grup de americani să trimită ambulanțe în Ucraina

Întrebarea unei fetițe de 7 ani a reușit să mobilizeze un grup de americani să trimită ambulanțe în Ucraina

Din martie 2022, un grup de americani joacă un rol din ce în ce mai important în trimiterea de ambulanțe din SUA în Ucraina.

Totul a început cu o întrebare simplă.

După invazia rusească a Ucrainei din februarie, o fetiță de șapte ani din Statele Unite și-a întrebat tatăl dacă se poate face ceva pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo. Ca răspuns la întrebarea ei, s-a născut ideea de a trimite ambulanțe în Ucraina din Statele Unite, transmite Kyiv Post.

Totuși, pentru ca ideea să aibă succes, furnizorii de ambulanțe, spitalele, departamentele de pompieri și alții ar trebui să fie dispuși să doneze ambulanțe, materiale medicale, echipamente de pompieri și bani pentru ceea ce a părut la început drept o „idee trăsnită”. Din fericire, propunerea a fost îmbrățișată de majoritatea celor care au fost rugați să ajute.

ADVERTISING

În martie, când primul furnizor de ambulanțe american din Illinois a fost întrebat dacă ar fi dispus să doneze una dintre ambulanțele lor, răspunsul a venit prompt: „De ce aveți nevoie, de mașini pe benzină sau motorină?”

Asta a fost tot ce era nevoie pentru a începe o mișcare. Cu ajutorul Consulatului Ucrainei din Chicago și al unor grupuri precum UA Resistance Foundation, Asociația Medicală Ucraineană din America de Nord și UA House California, aceste ambulanțe donate au fost expediate prin intermediul unor aeronave și nave în Europa. Apoi au fost amplasate la granița cu Ucraina, așteptând să fie duse la destinația lor finală.

ADVERTISING

Membrii grupului „Ambulanțe americane pentru Ucraina” a condus aceste convoaie de ambulanțe în Ucraina și a predat personal vehiculele unității militare, spitalului, pompierilor sau altui utilizator final. Cu alte ocazii, coordonează eforturile cu oficialii Ministerului Sănătății, cu alte entități guvernamentale și cu ONG-uri, cum ar fi Life Support Ukraine, care apoi ajută la trecerea ambulanțelor peste graniță în Ucraina și la distribuția până la destinația finală a vehiculelor.

Până acum, grupul a trimis șase transporturi care conțin 18 ambulanțe pline cu provizii.

ADVERTISING

Ultimul convoi a fost livrat în octombrie, în contextul în care Rusia și-a crescut intensitatea atacurilor cu rachete și drone în cea mai mare parte a țării vecine. Pe cale de consecință, grupul a trebuit să-și ajusteze locațiile și orele de predare, dar în cele din urmă a reușit să livreze toate cele șapte ambulanțe, peste 60 de defibrilatoare și peste două tone de consumabile medicale și echipamente de incendiu în locații din Ucraina.

Grupul plănuiește un al șaptelea transport undeva în decembrie, care va include 10 ambulanțe și o mașină de pompieri. Autospecialele sunt folosite de spitalele regionale, departamentele de pompieri, unitățile militare și spitalele chirurgicale mobile din mai multe orașe ucrainene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇