18 persoane, între care şi militari, au fost inculpate în dosarul privind vânzarea de tutun prelucrat. Prejudiciul se ridică la milion de euro

18 persoane, între care şi militari, au fost inculpate în dosarul privind vânzarea de tutun prelucrat. Prejudiciul se ridică la milion de euro

18 persoane, între care și militari, au fost inculpate în dosarul care vizează vânzarea de tutun prelucrat cu prejudiciu de un milion de euro, a transmis miercuri Parchetul Militar București.

15 persoane au fost arestate, una fiind plasată în arest la domiciliu. Prejudiciul stimat în dosar este de un milion de euro.

”Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un număr de 18 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, precum şi pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. În cauză, în datele de 29.06.2020 şi 30.06.2020, procurorii militari au dispus reţinerea a 16 dintre inculpaţi, pe o durată de 24 de ore”

Parchetul Militar Bucureşti
ADVERTISING

Potrivit sursei citate, judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti au admis propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi au dispus măsura arestării preventive faţă de 15 inculpaţi, precum şi măsura arestului la domiciliu pentru o inculpată.

”Gruparea infracţională organizată a acţionat pe raza judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Bacău şi municipiul Bucureşti, fiind formată din persoane civile şi cadre militare angajate ale Ministerului Apărării Naţionale, fiind structurată piramidal, pe mai multe paliere, fiecare membru având roluri determinate în cadrul grupului, dar acţionând interdependent, prin alăturarea eforturilor într-un consens ilicit aşa încât toţi membrii grupului au obţinut, în final, foloase patrimoniale ilicite importante”

Parchetul Militar Bucureşti
ADVERTISING

Tutunul frunze era adus din Bulgaria

Potrivit procurorilor, liderii grupului infracţional aduceau periodic din Bulgaria cantităţi importante de tutun frunze. Apoi îl prelucrau în locuri special amenajate la locuinţele acestora prin intermediul unor utilaje de mărunţire confecţionate artizanal, transformându-l în tutun pentru fumat, în condiţii improprii obţinerii unor produse destinate consumului.

Ulterior, tutunul pentru fumat era comercializat prin intermediul unor anunţuri create pe platformele web de comercializare, precum şi pe site-urile de socializare, cu preţuri cuprinse între 120 şi 150 de lei/kg, în funcţie de calitatea procesării.

ADVERTISING

Poliţiştii au făcut, luni, 41 de percheziţii în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Bacău, Prahova, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun, fiind emise 22 de mandate de aducere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇