Trei trucuri să-ți amintești mai ușor ce ai învățat, la examen

Trei trucuri să-ți amintești mai ușor ce ai învățat, la examen

Când miza e mare, cum ar fi succesul la examen, nimic nu pare nefiresc, câtă vreme ne ajută să reținem mai bine informația. Iar oamenii de ștință au descoperit că unele obiceiuri – la care unii dintre noi recurgem în mod inconștient în astfel de situații – pot fi de ajutor.

Același miros

Concret, studiile au arătat că mirosul poate juca un rol crucial în procesul de memorare. Atunci când încercăm să reținem informații, contracronometru chiar, n-ar fi rău să ne pulverizăm la încheietură un parfum anume, pe care nu-l folosim de obicei. Acesta să fie ”fundalul” pentru studiu.

ADVERTISING

Iar în ziua examenului să procedăm la fel, aplicând același parfum. Studiile au arătat că, oricât de simplist ar suna, acest truc funcționează.

Aceeași poziție

Tot de coordonare ține și următoarea descoperire, dar de această dată a pozițiilor. Încearcă să stai într-o poziție anume atunci când încerci să asimilezi informația – ca de exemplu cu picioarele încrucișate, la un anumit unghi – atunci când înveți și să reiei poziția atunci când redai informația.

Sigur, nu trebuie să fie o poziție nefirească, ciudată, pentru că va trebui să o repeți în ziua testului și nu ai vrea să atragi atenția asupra ta într-un mod ”greșit”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din nou, oricât de ciudat ți s-ar părea, oamenii de știință au ajuns la concluzia că un astfel de truc funcționează, după cum a arătat un studiu realizat în 2007.

Trucul cu guma de mestecat

Pe același principiu funcționează și guma de mestecat. Mestec-o atunci când înveți și nu uita să faci același lucru la examen.

Există două teorii care încearcă să explice de ce funcționează. Una susține că se mărește circulația sangvină în creier, ceea ce permite o activitate cerebrală îmbunătățită, iar altul are la bază teoriile anterioare, pe principiul corelării. Ce făceai în momentul în care învățai te-ar putea ajuta să intri ”în stare” mai bine, astfel încât să redai mai bine informațiile înmagazinate, să ți le amintești mai ușor.

ADVERTISING

Dacă funcționează sau nu doar tu poți decide. Dar, până la urmă, nu ai nimic de pierdut dacă le încerci.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇