Un papagal a depășit studenții de la Harvard într-un joc clasic de memorie (Video)

Un papagal a depășit studenții de la Harvard într-un joc clasic de memorie (Video)

Se știe despre papagalii din specia Psittacus erithacus, cunoscuți și ca papagalii gri africani, că pot trăi și peste 50 de ani și pot memora destule cuvinte.

Un studiu recent a arătat însă că, dacă li se oferă ocazia, pot depăși la testele de memorie studenții de la Harvard.

Cel puțin Griffin, în vârstă de 22 de ani, a reușit. Acesta și un grup de 21 de studenți au jucat un fel de alba-neagra, dar cu patru pahare sub care erau ascunse jetoane de mai multe culori.

În 12 din 14 teste, papagalul a demonstrat o memorie mai bună decât restul subiecților, arată Live Science, care citează un raport publicat de Scientific Reports.

ADVERTISING

Subiecții erau studenți la inginerie, medicină, elevi cu rezultate remarcabile.

Dar nici Griffin nu e un papagal oarecare. Stăpâna lui este Irene Pepperberg, psiholog la Harvard și co-autor al studiului, care s-a ocupat activ de educația lui Griffin de când l-a luat de la un crescător, când pasărea avea 7,5 săptâmâni.

De menționat e faptul că papagalul nu cunoștea înainte de studiu acest joc. În plus, Griffin nici nu este la primul studiu, fiind renumit deja în comunitatea științifică.

Citește și O maimuţă înlănţuită, răpită din sălbăticie, este posibil să fi cules nuca de cocos pe care tocmai ai cumpărat-o

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇