Școlile se pot redeschide în București, după ce incidența a scăzut sub 3 la mie

Școlile se pot redeschide în București, după ce incidența a scăzut sub 3 la mie

Incidenţa COVID în București a scăzut la 2,67 cazuri la mia de locuitori, astfel că activităţile didactice se pot desfăşura cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului, anunță Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Tot în şedinţa extraordinară a CMBSU de joi, s-a constatat suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru Grădiniţa Marchengarden (Strada General Ioan Culcer nr. 49) pentru perioada 24 noiembrie – 7 decembrie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi, la Parlament, că şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după ce rata de infectare COVID-19 a coborât sub pragul de 3 la mia de locuitori, conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni.

„Odată cu publicarea acestui ordin de ministru, nu ne mai raportăm la ziua de vineri din perspectiva ratei de infectare, ci doar din perspectiva ratei de vaccinare. Acestea sunt prevederile ordinului în vigoare. Pe cale de consecinţă, conform prevederilor Ordinului 5338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie”, a spus Cîmpeanu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇