Cîmpeanu pledează pentru prezenţă fizică în școli: Elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4

Cîmpeanu pledează pentru prezenţă fizică în școli: Elevii care aveau nota 6 înainte de online sunt acum de nota 4

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, invocă evaluări făcute de experţi internaţionali care arată că elevii care erau de nota 6 înainte de pandemie au ajuns la nivelul notei 4, în timpul orelor online.

De aceea, ministrul susţine derularea orelor cu prezenţă fizică.

Potrivit acestuia, cele mai recente cifre arată că în 730 de localităţi rata de infectare este de peste 3 la 1.000 de locuitori.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai spus că susţine testarea şi vaccinarea, despre care consideră că ”sunt în interesul derulării şcolii cu prezentă fizică”, astfel încât pierderile suferite de elevi din perspectiva acumulării cunoştinţelor să fie cât mai mici.

”Am văzut foarte bine opiniile unor experţi internaţionali în evaluare care ne-au arătat că elevii care aveau nota şase înainte de online sunt acum de nota patru, or asta este îngrijorător. Asta conduce la abandon şcolar, conduce la creşterea ratei de analfabetism funcţional.

Până când vom avea şcolile din România pregătite, din cele cinci perspective – conectivitate generalizată, disponibilitate generală echipamente IT, conţinut digital pentru toate disciplinele, formarea profesorilor pentru pedagogie digitală şi evaluare relevantă în sistem online – până atunci voi pleda pentru prezenţă fizică. Este un element absolut esenţial”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu.

Cum se decide redeschiderea școlilor

Ministrul explică, de asemenea, cum se vor lua deciziile de redeschidere a şcolilor în localităţile în care rata de infectare scade sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

”Conform prevederilor Ordinului 5338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie.

Pentru localităţile în care pragul de infectare este mai mare de 3 la mie, rămâne în vigoare criteriul ratei de vaccinare cu ziua de referinţă vineri a fiecărei săptămâni”, a mai afirmat Cîmpeanu.

Cifrele centralizate la nivel naţional în cursul zilei de miercuri arată că sunt 730 de localităţi în care rata de infectare este de peste 3 la 1.000 de locuitori.

Oficialul a subliniat că pe site-ul Ministerului Educaţiei va fi publicată în fiecare zi rata de infectare, pentru ca deciziile privind funcţionarea şcolilor să poată fi luate în funcţie de datele care vor fi publicate în jurul orelor prânzului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇