După ce incidența a scăzut sub 3 la mie, toate școlile din Bucureşti vor putea face cursuri faţă în faţă

După ce incidența a scăzut sub 3 la mie, toate școlile din Bucureşti vor putea face cursuri faţă în faţă

Rata de infectare a scăzut în București, miercuri, la valoarea de 2,87 cazuri de Covid la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, potrivit DSP București.

Astfel, potrivit celei mai recente hotărâri CNSU, toate școlile vor putea trece de luni în format fizic, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU de vinerea trecută.

ADVERTISING

Așadar, dacă rata se menține sub 3 și mâine, modificarea intră în vigoare începând de luni, 29 noiembrie.

Cursurile încep cu o mini vacanță

Dar această zi a fost propusă de Ministerul Muncii pentru a deveni liberă, ca o punte între weekend, Sfântul Andrei (marţi) și Ziua Națională a României (miercuri).

Conform Codului Muncii, 30 noiembrie și 1 Decembrie se numără printre zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

În cazul în care propunerea va fi aprobată, nici elevii și profesorii nu vor mai merge la școală pe 29 noiembrie.

ADVERTISING

Cursurile se vor relua joi, 2 decembrie, și se vor încheia pe 23 decembrie, odată cu vacanța de iarnă.

Asta a spus şi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după audierile din Parlament.

„Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin hotărâre de guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a spus Cîmpeanu la Parlament, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇