Cum pot trece școlile şi grădiniţele în sistem faţă în faţă, după scăderea incidenţei sub 3 la mie

Cum pot trece școlile şi grădiniţele în sistem faţă în faţă, după scăderea incidenţei sub 3 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile şi grădiniţele pot trece la cursuri faţă în faţă prin decizie proprie, din ziua imediat următoare scăderii incidenţei COVID-19 sub 3 la mie în localitate, printr-o hotărâre a Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea Inspectoratului Şcolar.

"Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea ISJ/ISMB", a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, într-o declaraţie de presă.  

El a menţionat că, începând de miercuri, Ministerul Educaţiei publica zilnic pe site care este incidenţa pentru fiecare localitate.  

"Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe", a transmis Cîmpeanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇