Peste 16.100 de școli funcționează de astăzi cu prezență fizică

Peste 16.100 de școli funcționează de astăzi cu prezență fizică

16.120 de unităţi de învăţământ, din totalul celor 17.912 existente la nivel naţional, inclusiv unităţile conexe, funcţionează de luni cu prezenţă fizică.

„Începând cu data de 22 noiembrie, 16.120 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate) din totalul celor 17.912 existente la nivel naţional, inclusiv unităţile conexe, vor funcţiona cu prezenţă fizică. Numărul total de elevi/ preşcolari din aceste unităţi este de peste 2.600.000”, a informat vineri Ministerul Educaţiei.

Conform sursei citate, alte 1.792 de unităţi de învăţământ vor continua cursurile în sistem online.

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii prin care se aprobă, începând de luni, permiterea prezenţei fizice la activităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar din localităţile în care rata de infectare este sub 3/1000, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit modificărilor incluse în ordin, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezenţă fizică prin raportare la incidenţă, publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇