O elevă din Târgu Jiu a sărit pe geamul liceului, după ce diriginta i-a scăzut nota la purtare

O elevă din Târgu Jiu a sărit pe geamul liceului, după ce diriginta i-a scăzut nota la purtare

O elevă de 15 ani de la un liceu din Târgu Jiu s-a aruncat pe geamul sălii de clasă, după ce a spus că vrea să se sinucidă.

“În urmă cu puțin timp, am fost sesizați cu privire la faptul ca o elevă, de 15 ani, din comuna Bălești, s-ar afla pe pervazul sălii de clasă și amenință că se sinucide.

Polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu și Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că o elevă de 15 ani, din comuna Bălești, a sărit de pe pervazul ferestei de la etajul I, după care a revenit în sala de clasă", este comunicatul IPJ Gorg, citat de Gorj Online.

ADVERTISING

Aşadar, fata a căzut de la etajul 1 al Liceului tehnologic nr.2 din Târgu Jiu, dar din fericire nu a păţit nimic.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj susţin că eleva a devenit agresivă în limbaj pentru că diriginta i-a scăzut nota la purtare:

"O elevă de 15 ani, de la anul I profesională, i-a reproşat doamnei diriginte scăderea notei la purtare la 4. Eleva a devenit extrem de agresivă în limbaj, injurii fiind adresate inclusiv conducerii şcolii şi gardianului unităţii. 

În pauză, continuând să adreseze cuvinte indecente conducerii şcolii şi doamnei diriginte, s-a urcat pe pervaz, sărind de la etajul I pe un spaţiu verde din faţa şcolii.  Sosit de urgenţă, echipajul de la Ambulanţă a constatat că eleva nu are probleme de sănătate, starea ei fiind în afara oricărui pericol", relatează Inspectoratul Şcolar Gorj, citat de Adevărul.

ADVERTISING

Azi au fost chemaţi reprezentanţi de la Protecţia Copilului pentru consiliere. Fata se afla deja într-un program de consiliere, după ce și anul trecut a avut probleme de comportament.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat chiar ieri că pierderile educaţionale sunt foarte mari din cauza pandemiei de coronavirus şi că se observă o creştere îngrijorătoare a fenomenului de bullying, dar şi o creştere a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇