Fraudă la proba de azi de la Bac: Subiectele și rezolvările au ajuns pe Facebook. Cîmpeanu ia în calcul o înțelegere cu profesorii supraveghetori

Fraudă la proba de azi de la Bac: Subiectele și rezolvările au ajuns pe Facebook. Cîmpeanu ia în calcul o înțelegere cu profesorii supraveghetori

Mai multți elevi au fost prinși, miercuri, că au fraudat proba de profil a examenului de Bacalaureat.

Mai exact, pe un grup de Facebook, numit, „Bacalaureat 2021-2022”, au fost postate subiectele şi rezolvările, iar elevii din sălile de examen ar fi avut acces la rezolvări.

Este vorba despre cinci săli de clasă, în licee din Brăila, Braşov, Gorj și Dolj, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena3.

El a subliniat că toți acești elevi vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp.

ADVERTISING

"Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în licee din judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj.

Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp", a anunţat ministrul Educaţiei.

Potrivit Adevarul, este vorba de Liceul Tehnologic ”Panait Istrati” din Brăila, de Liceul Tehnologic ”Rucăreanu” din Braşov, de Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu şi de Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuşi” din Craiova.

ADVERTISING

Ulterior, ministrul a spus la Digi24 că elevii prinși că au fraudat proba de azi ”două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen”.

Cîmpeanu a subliniat că nu știe cum s-a putut întâmpla acest lucru, având în vedere că elevii trebuie să-şi lase telefoanele la intrarea în sala de examen.

El a precizat însă că se ia în calcul o înțelegere cu supraveghetorii în acest caz.

”Se fac verificări atât cât se pot face într-o școală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul și să fie o înțelegere cu supraveghetorii în acest caz”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISING

Citește și: Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului: Peste 3.000 de elevi au absentat de la prima probă, 19 au fost eliminaţi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇