Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului: Peste 3.000 de elevi au absentat de la prima probă, 19 au fost eliminaţi

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului: Peste 3.000 de elevi au absentat de la prima probă, 19 au fost eliminaţi
Foto: Spotmedia.ro

19 candidaţi au fost eliminaţi luni pentru „fraudă sau tentativă de fraudă” de la proba de Limba şi literatura română din cadrul sesiunii a doua a Bacalaureatului şi 3.039 au absentat.

„La proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021), desfăşurată astăzi, 16 august, au fost prezenţi 14.427 de candidaţi din cei 17.485 de candidaţi înscrişi.

Au absentat 3.039 de candidaţi, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă", informează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Marţi se va susţine proba obligatorie a profilului, miercuri proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la Limba şi literatura maternă.

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în intervalul 23 - 31 august.

În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 31 august (până la ora 12.00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00, atât în format fizic, cât şi electronic.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇