Cîmpeanu dă bani în plus profesorilor: Cât primește un supraveghetor la BAC și care este cel mai bine plătit profesor din comisie

Cîmpeanu dă bani în plus profesorilor: Cât primește un supraveghetor la BAC și care este cel mai bine plătit profesor din comisie

Un ordin semnat astăzi de ministrul Sorin Cîmpeanu crește indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit și drepturile pentru învățământ special și simultan.

Ele vor fi calculate la salariul de bază aflat în plată la acest moment și vor aduce creșteri de venituri, întrucât până acum calculele se făceau raportat la nivelul salarial din 2018, scrie EduPedu.

Mai mult decât atât, creșterile se aplică începând cu luna iunie 2021, potrivt unui document publicat de portalul Federației Sindicale Spiru Haret (FSE Spiru Haret).

ADVERTISING

Cresc și sumele pe care le primesc profesorii la examene

De asemenea, potrivit unui alt ordin de ministru, semnat cu o zi înainte, vor crește și sumele pe care profesorii le primesc dacă se implică în desfășurarea examenelor de la Evaluarea Națională 2021 (clasa a VIII a) și de la Bacalaureat, amintește EduPedu.

Veniturile ar crește cu până la 60% față de sumele pe care le primeau dascălii pentru participarea la examenele de anul trecut.

Cei care supraveghează sălile de examen beneficiază de cea mai mare creștere procentuală, respectiv de 58% față de anul trecut, dar rămân cu cel mai mic venit în urma zilei de lucru: 100-110 lei/zi.

ADVERTISING

Printre cei mai bine plătiți la Evaluarea Națională se numără președintele de comisie dintr-un centru de evaluare cu peste 1.000 de candidați, care va primi anul acesta 1.378 de lei, cu 35 de lei mai mult decât anul trecut.

Și la Bacalaureat, cel mai bine plătit profesor este tot președintele de la comisia centrului de evaluare cu peste 750 de candidați, care ajunge anul acesta să primească 2.037 de lei, cu 52 de lei mai mult decât anul trecut.

Per total, profesorii primesc cu 13 până la 52 de lei în plus pentru implicarea în examene. La corectură, însă, sumele au crescut cu cel mult 35 de bani pe lucrare.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇