Termocentrala Mintia s-a închis definitiv, cu un protest al angajaților. Lider de sindicat: Este un asasinat energetic (Video)

Termocentrala Mintia s-a închis definitiv, cu un protest al angajaților. Lider de sindicat: Este un asasinat energetic (Video)

Termocentrala Mintia a fost închisă, oficial, în noaptea de luni spre marţi, când energeticienii au ieşit din ultimul şut. Mai mulţi angajaţi s-au adunat în curtea termocentralei pentru a protesta. Printre ei a fost prezent şi liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, care a declarat că închiderea acestui obiectiv este un asasinat energetic, girat de ministrul Energiei Virgil Popescu.

Mai mulţi foşti angajaţi ai Termocentralei Mintia s-au adunat în curtea acesteia, noaptea trecută, şi au aprins candele pentru a marca închiderea definitivă a acesteia.

”Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1275  megawati putere instalată, singurul mare producător de energie electrică din zona de nord-vest a României, odată cu închiderea acestui obiectiv au fost trimişi acasă 700 de angajaţi.

Judeţul Hunedoara se va îmbogăţi astăzi cu 1500 de şomeri pentru că pe lângă cei 700 de angajaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia mai sunt încă aproximativ 700 disponibilizaţi în Valea Jiului.  Aceste concedieri au fost făcute şi girate de ministrul Energiei Virgil Popescu, de prefectul de Hunedoara care acum negociază cu o firmă de casă să aducă 50 de angajaţi înapoi care să mimeze conservarea instalaţiilor. 

Colegii mei pot confirma că au fost scoase de sub tensiune instalațiile turbinelor, cazanelor. (...) Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alternativă pentru iarna viitoare, nu se va reuşi pornirea instalaţiilor. Vom fi singurul municipiu reşedinţă de judeţ care va avea şcolile închise nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara.

Termocentrala Mintia s-a inchis definitiv, in aplauze

Încă de la începutul lunii martie, de când ultimul tren cu cărbune a ajuns la Mintia, a urmat o perioadă în care nimeni nu ştia exact viitorul acestei termocentrale. Lucrurile s-au clarificat în această vară când a urmat concedierea colectivă a tuturor angajaţilor.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇