Termocentrala Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune. Locuitorii din Deva vor rămâne fără căldură în această seară

Termocentrala Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune. Locuitorii din Deva vor rămâne fără căldură în această seară

Liderul Sindicatului ”Solidaritatea” din Hunedoara, Cristian Iştoc (foto), a anunţat că Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de luni spre marţi, din lipsă de cărbune.

Locuitorii din Deva vor rămâne fără căldură marţi seară.

”Termocentrala Mintia a fost oprită la zero de la ora 1.00, din lipsa de cărbune. Aşa vin vagoanele din Vale. Pe jumătate încărcate şi doar jumătate de garnitură de tren.

Azi nu vine cărbune. Soluţia e la Guvern să deblocheze urgent un fond pentru asigurarea combustibilului. Gazul poate fi asigurat cel mai repede”, a anunţat Cristian Iştoc, liderul Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara.  

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, în Portul Constanţa se află 50.000 de tone de cărbune importat, însă nu sunt bani pentru a fi transportat în Valea Jiului.  

Pe de altă parte, preşedintele organizaţiei sindicale a menţionat că, după oprirea instalaţiilor, este nevoie acum şi de reactivi pentru demineralizarea apei folosite în cazanele turbinelor.

Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva.

Iştoc a mai precizat că marţi seara caloriferele locuitorilor din Deva vor fi reci.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acum o săptămână, sindicatul Solidaritatea din Valea Jiului a transmis ministrului Energiei, Virgil Popescu, o scrisoare deschisă în care solicita sprijin şi dispunerea unor controale la Complexul Energetic Hunedoara.

Sindicaliştii au cerut şi dispunerea unui control amănunţit al activităţii Biroului Resurse Umane din cadrul Termocentralei Mintia. Acesta e necesar pentru identificarea responsabililor cu competenţe în asigurarea şi completarea necesarului de personal pe termen scurt, mediu şi lung, ”precum şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi că au permis să se ajungă prin lipsa personalului, la punerea în pericol a activităţii de producere a energiei electrice şi termice în cadrul termocentralei”, se arată în document.

ADVERTISING

Este pentru a treia oară, în ultimele şase luni, când termocentrala Mintia s-a oprit din cauză că nu mai are stocuri de cărbune, susţin sindicaliştii.

Termocentrala de la Mintia s-a oprit de mai multe ori, însă nu ca acum, în plină iarnă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇