Românii pot cumpăra de azi titluri de stat Tezaur, la cele mai mari dobânzi. Ce face Ministerul de Finanţe cu banii obținuți

Românii pot cumpăra de azi titluri de stat Tezaur, la cele mai mari dobânzi. Ce face Ministerul de Finanţe cu banii obținuți

Românii pot investi din 4 iulie în titlurile de stat Tezaur, cu maturitãţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 8,25% şi 8,6%, cele mai mari de la lansarea programului.

Publicitate

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 4 – 26 iulie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur.
  • Între 4 – 27 iulie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;
  • Între 4 – 26 iulie 2022 în mediul urban şi 4 – 25 iulie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Poştei Române.
Publicitate

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Bugetul pe anul 2022 a fost construit pe o ţintă de deficit bugetar estimată la 5,8% din PIB. Mai exact, deficitul bugetului este prevăzut la 79,983 miliarde de lei.

Însă doar măsurile sociale ale Guvernului ne vor costa peste 37 de miliarde de lei în acest an. Astfel, economiștii spun că deficitul bugetar ar putea crește anul acesta la 7% din Produsul Intern Brut (PIB).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇