PepsiCo investeşte 100 de milioane de dolari la Popeşti

PepsiCo investeşte 100 de milioane de dolari la Popeşti

Gigantul american PepsiCo a anunţat o investiţie de 100 de milioane de dolari, în trei linii de producţie operaţionale şi un nou depozit automat, capabilităţi de automatizare şi un nou masterplan în fabrica din Popeşti-Leordeni, investiţia urmând să fie finalizată până în 2024.

Compania ţinteşte ca rezultat dublarea capacităţii de producţie.

Aceste noi investiţii vin după finalizarea de anul trecut a planului de dezvoltare pe 5 ani, implementat în fabrica de băuturi răcoritoare Dragomireşti, în valoare totală de 40 milioane de dolari, constând în îmbunătăţirea liniilor de producţie şi un depozit complet automatizat, cu o valoare de 15 milioane de dolari, pe o suprafaţă totală de 15.000 mp şi cu o capacitate de producţie de 550.000 de tone de produse finite pe an.

„PepsiCo operează şi investeşte în România de aproape 30 de ani şi rămânem angajaţi să dezvoltăm în continuare business-ul în ţară.

Fiind un centru de producţie şi distribuţie pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est, România reprezintă o piaţă esenţială în Europa”, susţine Silviu Popovici, chief executive officer PepsiCo pentru Europa.

În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România.

PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 79 de miliarde dolari în 2021, adusă de alimente şi băuturi precum Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker şi SodaStream.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇