Facturile de gaze și curent sunt cam greu de priceput, spune șeful Consiliului Concurenței: Și eu am calculat ochiometric

Facturile de gaze și curent sunt cam greu de priceput, spune șeful Consiliului Concurenței: Și eu am calculat ochiometric

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, mărturisește că nu este chiar atât de simplu să pricepi facturile de gaze și electricitate.

În plus, el recunoaște că și el a mai calculat ochiometric.

Declarațiile vin în condițiile în care de la 1 iulie vor fi creșteri de prețuri și la gaz, și la energie electrică.

El atrage atenția că cine nu face nimic,de la 1 iulie ”va pierde”.

”E bine că se liberalizează piața de gaze și piața de electricitate la casnici. Important e să convingem cât mai mulți oameni să treacă la contracte care să fie mai avantajoase pentru ei.

ADVERTISING

Contractele de la 1 iulie nu vor fi cele mai avantajoase condiții posibile, furnizorii și de gaze și de electricitate vor avea în oferta lor și contracte care sunt mai avantajoase pentru clienții casnici, dar dacă ei nu vor face efortul să se intereseze și să încheie aceste noi contracte vor fi mutați în contracte mai scumpe. Cine nu face nimic la 1 iulie pierde”, a declarat Chirițoiu la Digi24.

Diferențele la bani

Diferențele sunt momentan de câteva zeci de lei, dar la iarnă ar putea fi vorba și de sute de lei! El mai menționează că facturile ar putea fi ”mai prietenoase”, ca orice om să înțeleagă exact ce citește și cum achită.

ADVERTISING

”Momentan în realitate, la electricitate, diferența este de 10 – 20 lei la consum la o gospodărie medie. La gaze, acum, vara, diferența nu e mare, dar când va veni iarna, la cei care se încălzesc pe gaze, estimările noastre sunt că diferența pe lună va fi de cam 100 - 200 de lei.

Nici eu nu m-am organizat bine, am trecut abia în ianuarie, am prins și eu vreo două luni de iarnă pe contractul vechi. La noi timpul e problema cea mai mare. Nu e foarte simplu să pricepi factura de gaze și electricitate, pot fi un pic mai prietenoase.  

ADVERTISING

N-am stat să fac calcule foarte amănunțite, am mers ochiometric. Dar am colegi care știu exact câți bani economisesc. Sunt clar oameni mai judicioși cu banii proprii decât reușesc eu să fiu”, a adăugat el.

Află pe SpotMedia.ro cum să nu plăteși mai mult la facturi, dar și cum să alegi cel mai bun furnizor:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇