Tot ce trebuie să știi despre armurile moto

Tot ce trebuie să știi despre armurile moto

O armură moto reprezintă cea mai importantă protecție a unui motociclist. Produsul te poate proteja foarte bine la coloana vertebrală și claviculă în caz de accident.

Fie că obișnuiești să pilotezi o motocicletă Enduro, motocross sau pur și simplu una de șosea, un set complet de armuri moto este tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți satisface cerințele de protecție suplimentară a corpului în caz de accidente majore.

Sistemele de protecție pentru corp destinate motocicliștilor asigură apărarea parților vulnerabile ale corpului și menținerea integrității fizice în condițiile unor pericole iminente, care te pândesc la tot pasul.

ADVERTISING

Există, în funcție de utilități, mai multe tipuri de armuri moto: enduro, motocross sau protecție enduro integrală.

Selecția armurii moto

O armură moto reprezintă cea mai importantă protecție a pasionaților de vehicule cu motor pe două roți. Produsul te poate proteja foarte bine la coloana vertebrală și claviculă, în cazul unui accident nedorit.

Dacă un simplu echipament pentru motocicliști alcătuit din geacă și pantaloni te protejează în general contra alunecării, atunci armura moto ajută la o siguranță suplimentară în deplasare.

Trebuie știut faptul că printre cele mai grave afecțiuni pe care le suferă motocicliștii în cazul unui impact este leziunea coloanei vertebrale, care poate duce la paralizie și chiar deces.

ADVERTISING

Călătoria ta prin oraș sau pe autostradă devine mult mai sigură și fără emoții dacă vei folosi o armură adaptată pentru nevoile tale.

De aceea, o armură moto poate însemna un colac de salvare în situația unui accident. Dezvoltarea industriei de profil a dus la crearea unor elemente de echipamente moto extrem de performante pentru motocicliști.

Astfel, armura moto este realizată din materiale de calitate, cu proprietăți sporite de protecție, mulându-se perfect pe corp și având un confort deosebit.

Este recomandat ca înainte de a merge în magazine să achiziționezi o armură moto este bine să cunoști câteva caracteristici ale acesteia.

ADVERTISING

De asemenea, întotdeauna cumpără un astfel de produs după ce l-ai incercat, deoarece acesta trebuie să se muleze pe corp, pentru a nu risca să se deplaseze în timpul călătoriei. Nu cumpăra o armură moto de pe internet, decât de la dealeri autorizati!

Armura moto completă

Produsul este de calitate superioară, oferind cea mai bună protecție și confort maxim. Cele mai performante modele, care includ și mânecile, au o captușeală confortabilă, centură și manșete de inchidere.

Este o variantă de top, fiind ventilată și conținând orificii de aerisire, prevenind acumularea căldurii. Modelul are un preț mai mare, însă el prezintă un sistem de închidere inovator, având o siguranță sporită.

Modelul de armură moto tip bionic este cel mai avansat din punct de vedere tehnologic și al siguranței, însă este destul de costisitor.

Protecție de corp de calitate

Un sistem de protecție de corp de calitate poate fi confecționat dintr-o combinație de materiale, cum ar fi textil, plastic și polimeri. În această categorie se încadrează și sistemul de protecție pentru corp Rocksteady Prime.

Modelele diferă în funcție de grosimea materialului și a protecțiilor, care pot fi mai elastice sau mai rigide.

Verifică pe prospectul produsului daca acesta îndeplinește standardele europene de protecție. Nu cumpăra modele care nu au aceste specificații, care confirmă testarea și certificarea lor legală internațională. Produsul poate fi personalizat în momentul achiziției.

Așa că, simte-te liber și fă cea mai bună achiziție posibilă, astfel încât să te simți mereu în siguranță!