O mașină Tesla a fost implicată într-un accident cu doi morți. Compania lui Elon Musk va colabora cu poliția

O mașină Tesla a fost implicată într-un accident cu doi morți. Compania lui Elon Musk va colabora cu poliția

Doi oameni au murit și alți trei au fost răniți după ce șoferul a pierdut controlul mașinii, o Tesla Model Y.

Accidentul s-a petrecut pe 5 noiembrie în provincia chineză Guangdong și s-a soldat cu moartea unui bărbat și a unei eleve. Agenția Jimu News a postat o înregistrare cu o mașină Tesla circulând cu viteză pe o șosea și intrând în coliziune cu alte mașini și cu un scuter, relatează Reuters.

Potrivit surselor din poliția rutieră citate de Jimu News, cauza accidentului nu a fost încă identificată. O rudă a șoferului a spus că acesta, în vârstă de 55 de ani, a observat că mașina avea probleme cu frânele când a vrut să oprească în fața unui magazin.

ADVERTISING

În imagini se vede cum mașina încetinește și trage pe dreapta în fața unui magazin, fără a opri, apoi accelerează și circulă cu o viteză foarte mare prin localitate, făcând slalom cu greu printre celelalte vehicule. În cele din urmă, mașina lovește un scuter, apoi se ciocnește de un alt vehicul și se oprește după ce ricoșează într-o mașină de pe marginea drumului.

Tesla a anunțat că în înregistrare se vede că stopurile de frână nu erau aprinse atunci când mașina mergea cu viteză și că nu există niciun indiciu că frânele ar fi fost acționate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Poliția se află în prezent în căutarea unei evaluări independente pentru a afla adevărul din spatele acestui accident și vom oferi în mod activ orice asistență necesară", a transmis Tesla.

China reprezintă a doua piață ca valoare pentru Tesla, iar accidentul s-a numărat duminică printre cele mai urmărite subiecte de pe rețeaua de socializare Weibo.

Producătorul auto a mai primit plângeri din China cu privire la funcționarea frânelor. Un șofer chinez a fost obligat să prezinte scuze și să ofere compensații companiei lui Musk după ce o instanță a stabilit că declarațiile pe care le-a dat în presă despre problemele cu frânele nu corespundeau cu realitatea și au afectat imaginea Tesla.

ADVERTISING

Anul trecut, un client nemulțumit a făcut furori pe rețelele de socializare urcându-se pe o mașină Tesla la Salonul auto de la Shanghai, în semn de protest față de modul în care compania a gestionat plângerile sale cu privire la funcționarea defectuoasă a frânelor care a dus la un accident auto.

Tesla a transmis atunci că accidentul s-a produs din cauza depășirii limitei legale de viteză, dar a promis că va îmbunătăți modul în care sunt tratate plângerile clienților.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇