SUA investighează accidentele Tesla: În 11 cazuri, mașinile au lovit vehicule ale serviciilor de urgență

SUA investighează accidentele Tesla: În 11 cazuri, mașinile au lovit vehicule ale serviciilor de urgență
Tesla, cel mai popular brand de mașini electrice din lume

Administraţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat luni că a iniţiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgenţă.

Investigaţia vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014, transmit Reuters şi AP.

Din 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care maşinile Tesla "au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor şi au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situaţii".

ADVERTISING

Au fost raportate 17 răniri şi o victimă în aceste accidente.

NHTSA va face o evaluare preliminară a funcţiei de pilot automat la modelele Y, X, S şi 3, produse de Tesla în perioada 2014-2021.

"S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcţia de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului", a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului.

Investigaţia "va evalua tehnologiile şi metodele folosite pentru a monitoriza, asista şi exercita modul în care conduce şoferul care utilizează funcţia de pilot automat", a informat NHTSA.

ADVERTISING

Această funcţie este în mod frecvent utilizată greşit de şoferii Tesla, care au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului.

Recomandările oficiale ale Tesla menţionează că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.

Acţiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut luni cu 2% înainte de deschiderea şedinţei Burse de la New York.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇