Elon Musk spune că funcţia de pilot automat nu era activată la Tesla implicată în accidentul mortal din Texas

Elon Musk spune că funcţia de pilot automat nu era activată la Tesla implicată în accidentul mortal din Texas
Tesla, cel mai popular brand de mașini electrice din lume

După ce doi bărbaţi au murit în accidentul unei maşini Tesla despre care Poliţia spune că nu era condusă de nimeni, şeful companiei, Elon Musk, a declarat că vehiculul nu avea activat sistemul de pilot automat.

"Înregistrările de date recuperate până acum arată că funcţia de pilot automat nu era activată", a scris, luni, Musk, pe Twitter, în prima reacţie a companiei la accidentul produs sâmbătă, în Texas.

Poliţia a transmis că, pe baza investigaţiilor preliminare, este "sigură în proporţie de 99,9%" că nu se afla nimeni la volan, conform Wall Street Journal.

Unul dintre bărbaţi a fost descoperit pe locul din dreapta faţă, iar celălalt, pe bancheta din spate. Maşina a ieşit de pe şosea, s-a izbit într-un copac şi a luat foc după impact.

În postarea sa de pe Twitter, Musk a evidenţiat faptul că şoseaua pe care circula maşina nu avea linii de demarcaţie, de care sistemul are nevoie pentru a se activa.

Recomandările oficiale ale Tesla menţionează că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.

Administraţia pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzile Naţionale din SUA a anunţat că a lansat o investigaţie împotriva Tesla, în urma acestui accident.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇