Cea mai mare firmă de taxi din Paris renunţă la mașinile Tesla Model 3, după un accident mortal

Cea mai mare firmă de taxi din Paris renunţă la mașinile Tesla Model 3, după un accident mortal

Cea mai mare companie de taxi din Paris a scos automobilele Tesla Model 3 din flota sa, după ce una dintre mașini a fost implicată într-un accident soldat cu un deces, în weekend.

În accident o persoană a fost ucisă și alte 20 au fost rănite după ce un șofer al companiei G7 care conducea un Tesla Model 3 în afara orelor de lucru a pierdut controlul volanului, relatează BBC.

Primele rapoarte au arătat că șoferul își ducea familia la restaurant, cu mașina de serviciu.

După o evaluare remote a datelor de la bordul mașinii, Tesla a negat existența unei probleme tehnice cu mașina.

ADVERTISING

Procurorii parizieni au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Dilema pilotului automat

Tehnologia de la bordul Tesla permite vehiculului să vireze automat, să accelereze sau să frâneze. Compania a marketat opțiunea drept ”Autopilot” și a promis Full Self Driving (conducere autonomă completă-n.red), care este acum disponibilă pentru unii utilizatori în versiunea beta.

Cu toate acestea, utilizatorii au abuzat de sistem frecvent în trecut, iar exemplele variază de la utilizarea telefonului în timp ce mașina conduce singură, nesupravegheată, până la schimbarea locurilor în mașină și la lăsarea mașinii fără vreun șofer la volan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și, totuși, Tesla a fost acuzată că induce în eroare, întrucât tehnologia sa nu conduce automat mașina, ci șoferii trebuie să mențină controlul și să fie atenți tot timpul.

La începutul acestui an, autoritățile americane au deschis o anchetă asupra sistemului de Pilot Automat, după 11 accidente în care au fost implicate mașini Tesla, începând din 2018.

O.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇