Se amână alegerile? Ciolacu e de acord cu Orban că actualul Parlament nu mai exprimă voința românilor, dar spune că din cauza PNL, nu a PSD

Se amână alegerile? Ciolacu e de acord cu Orban că actualul Parlament nu mai exprimă voința românilor, dar spune că din cauza PNL, nu a PSD

Președintele PSD s-a declarat vineri de acord cu premierul Ludovic Orban în ce privește faptul că actualul Parlament nu mai reprezintă voința alegătorilor. Totuși, Marcel Ciolacu insistă pe amânarea scrutinului.

Șeful PSD i-a dat și o replică lui Orban, care a spun că alegerile nu trebuie amânate pentru că la acest moment Parlamentul ”e dominat de un PSD înclinat să facă rău României”. Ciolacu spune că situația nu mai este asta, pentru că PNL ar fi cumpărat cu bani publici parlamentari.

ADVERTISING

„Traseismul este exemplul suprem al politicii retrograde, domnule Orban! Iar la PNL aţi dus traseismul pe cele mai înalte culmi! Da, Parlamentul actual nu mai exprimă voinţa electoratului pentru că voi, peneliştii, aţi folosit banii publici pentru a cumpăra zeci şi zeci de parlamentari ca să vă menţineţi la putere şi mufaţi la resursele ţării!”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.  

Ciolacu folosește ca argument pentru amânarea alegerilor criza sanitară, spunând că dacă situația cauzată de COVID-19 se agravează, atunci scrutinul nu trebuie organiat.

ADVERTISING

„Noi suntem pregătiţi şi vom bate din nou PNL în alegerile parlamentare, cu toată campania făcută direct de la Cotroceni! Însă, dacă situaţia medicală se va agrava – aşa cum atrag atenţia toţi specialiştii din domeniu – vă spun clar: NU vom ezita nicio secundă în a alege viaţa oamenilor şi nu diurnele şi deplasările atât de dragi preşedintelui Iohannis şi partidului său! Vieţile oamenilor nu pot fi tranzacţionate pentru voturi!”, a conchis Ciolacu.   

https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/posts/5153296268029113
ADVERTISING

Amintim că deputatul independent Adrian Dohotaru a depus la Senat un proiect de lege care stabilește data alegerilor parlamentare în 14 martie 2021.

Date similare fuseseră avansate și din tabăra social-democraților, dar încă nu făcuseră un pas concret în această direcție.

Liberalii și premierul Ludovic Orban spun că alegerile trebuie să aibă loc pe 6 decembrie, dată ce fusese stabilită de Guvern. Însă decizia Curții Constituționale potrivit căreia Parlamentul e cel care poate stabili data alegerilor parlamentare a deschis poarta amânării scrutinului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇