Ciolacu promite că la parlamentare PSD nu va avea niciun candidat cu probleme penale

Ciolacu promite că la parlamentare PSD nu va avea niciun candidat cu probleme penale
Marcel Ciolacu la conferinţa de presă de la Bacău

Marcel Ciolacu a promis, miercuri, la Bacău, că la alegerile parlamentare PSD nu va avea niciun candidat cu probleme penale.

”Asta v-o spun cu toată tăria şi cu toată responsabilitatea”, a afirmat liderul PSD. La rândul său, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a susținut că vor exista criterii de integritate, aşa cum s-a anunţat încă de la Congres.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Bacău, dacă la viitoarele alegeri Florin Iordache se va mai regăsi pe listele de candidaţi ai PSD şi a precizat:

ADVERTISING

Nu sunt eu cel care hotărâsc da sau nu. Colegul nostru Florin Iordache face parte din Parlamentul României, este deputat de Olt. În mod sigur, asta pot să vă spun, în mod sigur o să avem criterii – aşa cum s-a anunţat la Congres – stabilite de Consiliul Naţional, astfel încât cei care vor fi viitorii parlamentari ai PSD să poată să se înscrie în acele criterii, fără a da nume x sau y.

Sorin Grindeanu
grindeanu
Foto: captură video Facebook/ Partidul Social Democrat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a completat: ”Cu certitudine, pe listele PSD privind Parlamentul nu va exista niciun candidat cu probleme penale. Asta v-o spun cu toată tăria și cu toată responsabilitatea”.

ADVERTISING

Momentul poate fi urmărit la minutul 15:30:

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/801879143920085/

Inițiativa Fără Penali e blocată de câteva luni

Amintim că iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” este blocată de câteva luni în Parlament.

În 27 iulie, Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate din Senat au amânat pentru a treia oară emiterea unui raport pe iniţiativă. Motivul a fost din nou lipsa de cvorum necesar desfăşurării şedinţei.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” prevede introducerea unui alineat în Constituţie la articolul 37 care spune că: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

ADVERTISING

După dezbaterile în comisiile reunite, iniţiativa urmează să fie supusă votului plenului Senatului. În cazul în care ea primeşte votul favorabil a două treimi din numărul senatorilor, Guvernul ar urma să organizeze referendumul de modificare a Constitiţiei în 30 de zile.

Citește și USR propune organizarea referendumului Fără Penali odată cu alegerile parlamentare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇