Analiza făcută de antrenorul Simonei Halep după meciul pierdut de româncă în fața Serenei Williams la Australian Open

Analiza făcută de antrenorul Simonei Halep după meciul pierdut de româncă în fața Serenei Williams la Australian Open

Unul dintre cei doi antrenori pe care îi are Simona Halep în acest moment, Artemon Apostu-Efremov, practic mâna dreaptă a lui Darren Cahill, a analizat prestația româncei de la Australian Open, acolo unde a bifat sferturi de finală, fiind eliminată de către Serena Williams.

După turneul de la Antipozi, câștigat sâmbătă de Naomi Osaka, Halep va coborî până pe locul 3 în clasamentul WTA, iar Apostu-Efremov a vorbit inițial și despre programul pe care îl va avea sportiva din Constanța în viitorul apropiat: ”Așa arată programul pentru noi, Doha și Dubai. Vedem cât de lungă va fi pauza, dar la Dubai vom merge sigur. Apoi, ar fi Miami și turneele pe zgură din Europa. Calendarul este într-o continuă schimbare. Să sperăm că nu se va mai da nimic peste cap”, a spus Efremov, invitat în cadrul emisiunii ”Așii Tenisului”, de la televiziunea Digi Sport.

Simona Halep's Victory in Qatar Doha Tournament 2014 Final

Pus să analizeze întâlnirea jucată de Simona cu Serena Williams în sferturile AO, ”Arti” a fost de părere că serviciul Simonei nu și-a mai spus cuvântul ca în restul întâlnirilor din Australia și că Williams a alergat enorm de mult în jocul cu Halep:

ADVERTISING

”Serviciul a fost o armă pentru Simona în acest turneu, dar cu Serena a fost altceva. Americanca a acoperit foarte bine terenul, a fost extrem de agresivă pe retur, astfel că Simona nu a mai găsit claritate și a servit prea mult pe forehandul ei. Serena se aștepta și a pus-o sub presiune imediat după retur. Apoi, au mai fost și alte momente cheie. În primul set, au fost mingi foarte aproape, care pentru Serena au intrat, pentru Simona, nu! Statistica a arătat la final o diferență de doar 6 puncte, deci oricare din acele mingi au avut o greutate foarte mare.

ADVERTISING

Ce o așteaptă pe Simona Halep la următorul turneu: Adversare, premii și o retragere de ultimă oră

În setul al doilea, Simona a avut de două ori break în față. Dacă ar fi consolidat, soarta setului doi ar fi decurs către Simona. Până la urmă, jocul mai exact al Serenei a făcut diferența”, și-a încheiat antrenorul Simonei intervenția pe această temă.

Primul turneu oficial la care Simona și-a anunțat participarea este cel de la Doha, turneu WTA 500 din capitala Qatarului, programat între 1 - 6 martie.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Mats Wilander explică de ce a pierdut Simona Halep meciul cu Serena Williams

Simona Halep anunță prima schimbare pe care o va face după înfrângerea cu Serena Williams

Serena Williams, despre înfrângerea cu Simona Halep de la Wimbledon 2019: „Știam că nu pot să joc mai prost decât atunci”

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!