Ministrul Culturii propune 4 scenarii pentru intrarea la concerte şi spectacole

Ministrul Culturii propune 4 scenarii pentru intrarea la concerte şi spectacole

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a vorbit despre patru posibile scenarii prin care oamenii vor putea participa la evenimente culturale.

El a spus că va înainta un set de propuneri cu aceste patru variante:

  • prin prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19;
  • prin prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte;
  • prin prezentarea unui document medical care să ateste imunizarea conferită de trecerea prin boală;
  • prin testare rapidă înainte de evenimentul respectiv, situație care se aplică persoanelor care nu se încadrează în celelalte trei variante.
ADVERTISING

„În momentul de față, după cum anunța și domnul premier Florin Cîțu, s-au creat mai multe grupuri interministeriale, pe diferite segmente, iar scopul acestor grupuri de lucru este să avem niște norme clare care să ofere predictibilitate după termenul înaintat de premier, cel de 1 iunie, pentru ca organizatorii de evenimente, cei din HoReCa să poată avea un plan A și un eventual plan B în cazul înrăutățirii cifrelor, tocmai pentru că, fără predictibilitate, nimeni nu își poate face niște planuri, atât organizatoric, cât și financiar”, a spus ministrul, la B1 TV.

ADVERTISING

Întrebat despre facilitarea vaccinării artiștilor, Bogdan Gheorghiu a spus că s-au făcut solicitări în acest sens la Ministerul Sănătății.

"Noi am solicitat ca artiștii să fie incluși în etapa a doua de vaccinare. Din păcate, doar cei din instituțiile subordonate ministerelor au intrat în această etapă, dar nu pe linie profesională, ci pe linie administrativă, pentru că a fost un alt capitol unde s-a precizat acest lucru.

ADVERTISING

În schimb, am obținut promisiunea că în prima fază a etapei a treia de vaccinare sunt incluși artiștii. Încercăm să facem demersuri pe toate planurile. Oricum, eu sunt adeptul ideii de a căuta soluții – avem nevoie și de soluții, nu doar de restricții. Nu trebuie să spunem `nu` doar pentru că e mai simplu. Actualul grup de lucru să știți că acoperă, eu zic, toată paleta celor interesați de aceste domenii”, a punctat ministrul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇