Idei de activități în Mykonos toamna (Galerie foto)

Idei de activități în Mykonos toamna (Galerie foto)

E clar că vara a trecut prea repede, dar și toamna are farmecul ei, mai ales dacă îți programezi o vacanță pe insula Mykonos, unde temperaturile se mențin în jur de 20 grade până la finalul lunii octombrie.

Avantajul, dacă alegi o astfel de destinație toamna, e că poți face tot ce făceai vara, doar cu mai puțini martori și pe un fundal cu mult mai liniștit.

Începutul lunii septembrie este încă sezon de vârf, majoritatea turiștilor părăsind insula abia în a treia săptămână a lunii. Însă, cu excepția localnicilor, puțini sunt cei care cunosc insula Mykonos în afara sezonului turistic. Aceasta are un farmec aparte și merită explorată nu doar pentru distracția din timpul verii.

Iar dacă îți faci griji cu privire la temperaturi, trebuie să știi că, în septembrie, te poți aștepta la circa 25 de grade Celsius, media minimelor necoborând mai mult de 18 grade Celsius, după cum scrie The Ace Vip.

ADVERTISING

Cât despre riscul de ploaie, acesta nu e mai mare de 4% în septembrie, iar în octombrie lucrurile nu stau diferit. Prin urmare, te poți bucura inclusiv de plajă în Mykonos toamna.

De altfel, clima aici e mediteraneană, iar trecerea de la vară la toamnă nu e deloc bruscă.

Dacă în Mykonos vara vin mai ales petrecăreții, cei care vor să-i prindă dimineața în cluburile de pe plajă, toamna este rezervată familiilor, grupurilor de prieteni sau celor care își doresc vacanțe relaxante.

Dar ce poți face, totuși, toamna în Mykonos?

Plaje singuratice doar pentru tine

Mykonos are în total 25 de plaje, dintre care 15 sunt organizate. De la sfârșitul lunii septembrie și treptat până la sfârșitul lunii octombrie, șezlongurile sunt îndepărtate, iar majoritatea barurilor de pe plajă se închid. Astfel, plajele redevin sălbatice, virgine, iar cei care le vizitează în acest anotimp se pot bucura de intimitate și liniște, scrie și Greece is.

Cu toate acestea, poți face în continuare sporturi nautice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unde mergi în această perioadă în Grecia. Top atracții turistice, în funcție de sezon

Și chiar dacă barurile situate chiar pe plajă se închid, rămân deschise celelalte, laolaltă cu tavernele și restaurantele frecventate de localnici, parte din experiența grecească, trebuie să recunoști.

Plimbări cu caiacul

Plimbările cu caiacul sunt foarte populare toamna. Așa poți cunoaște mai bine natura sălbatică a insulei, având acces la părți ale coastei la care nu se poate ajunge nici măcar cu bărcile convenționale.

Vei vâsli prin ape turcoaz, printre stânci falnice și peșteri marine, și asta după doar un scurt instructaj. Nu-ți trebuie experiență pentru a te bucura de o astfel de aventură.

Se organizează tururi din Panormos către Aghios Sostis, unde vei putea vâsli prin fața faimoaselor mori de vânt, a Micii Veneții și vei explora o insulă nelocuită din apropiere, Bao. Călătoria include opriri planificate pentru înot, drumeții scurte și picnic.

Vizite la podgorii

Toamna insula e cuprinsă de febra culegerii viilor și poți lua și tu parte la o astfel de experiență.

ADVERTISING

Turiștii sunt bine primiți de proprietarii podgoriilor, se fac tururi chiar cu bicicleta, se merge mult pe drumuri necirculate, se degustă vinuri organice și mâncăruri grecești delicioase sub cerul liber. Adesea ziua se sfârșește cu muzică și dans.

Cumpărături la prețuri decente

Insula este cunoscută ca fiind un paradis al cumpărăturilor, iar după agitația verii, prețurile scad drastic - vei găsi reduceri și oferte excelente la piese de artă, bijuterii, accesorii și îmbrăcăminte.

15 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a călători în Grecia: Cele mai utile informații de care să ții cont (Foto & Video)

Pont: Toate prețurile scad în această perioadă, inclusiv la cazări. Astfel, chiar și vilele de lux ajung la prețuri acceptabile.

Plimbări călare pe malul mării și pe insulă

Această activitate este ideală pentru aventurieri, iubitori de cai, de natură și romantici incurabili, care vor să vadă apusul pe plajă. O astfel de experiență e numai bună pentru cupluri, dar nu numai.

Dacă vrei să explorezi peisajul romantic din Mykonos, nu poți să ratezi așa o aventură.

O altfel de experiență pe Insula Delos

În octombrie, numărul de vizitatori zilnici la unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia scade la o mână de oameni, așa că, practic, vei avea insula aproape doar pentru tine.

Temperaturile mai mici ale toamnei fac din turul insulei o experiență mult mai plăcută decât vara.

O altfel de destinație în Grecia: vacanță prin satele montane pitorești (Galerie foto)

Mergi spre partea de sud a Muzeului Arheologic, apoi peste districtele care nu au fost încă excavate, urcă treptele tăiate în stâncă timp de 20 de minute pentru a ajunge la vârful Muntelui Kynthos (133m) pentru o vedere panoramică asupra „Insulei Apollo” din inima Cicladelor.

Pont: Mâna lui Apollo, leii Delian și multe alte artefacte incredibile fac din colecția de sculpturi antice de la Muzeul Arheologic din Delos una dintre cele mai bune din lume.

Unde mergi în vacanță în Grecia toamna. Paralia Katerini, perla Rivierei Olimpului (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇