Cele mai ieftine țări pe care să le vizitezi toamna aceasta (Galerie foto)

Cele mai ieftine țări pe care să le vizitezi toamna aceasta (Galerie foto)

Despre România încă se spune că e ieftină, cel puțin pentru turiștii occidentali. Recent, țara noastră a fost cuprinsă într-un clasament al celor mai ieftine țări de vizitat în Europa.

Dacă mulți dintre acești turiști cred că Asia sau America de Sud sunt destinațiile unde nu trebuie să bage foarte adânc mâna în buzunar, realitatea e că, măcar în anumite perioade, Europa, mai cu seamă părți din aceasta, nu e atât de scumpă, scrie Travel off Path, care a realizat și un clasament în acest sens.

Așa cum te-ai aștepta, toate destinațiile sunt din estul Europei. Cu același buget cu care în vestul Europei te-ai descurca o săptămână, aici poți trăi chiar și o lună, mai scrie sursa.

ADVERTISING

Albania

Prima de pe listă este Albania, unde turiștii sunt atrași mai cu seamă de plaje, atât cele cu nisip, cât și cele cu pietriș.

La fel ca faimoșii săi vecini, Grecia sau Italia, Albania are plaje superbe, dar la care ai acces pentru doar o mică parte din preț. Și nu e vorba despre prețul intrării pe plajă, ci despre tot, în ansamblu.

Departe de coastă, capitala albaneză este un oraș vibrant, cu o moștenire culturală unică, dar la fel de accesibil. Prețul mediu al unei camere de hotel în Albania este de 49 de dolari. Pentru o cameră într-un hotel de cinci stele pregătește-te să scoți din buzunar numai 81 de dolari pe noapte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O halbă de bere va costa echivalentul a 2 dolari, iar un cappuccino sau un latte circa 1,50 dolari. Într-un restaurant ”fără fițe” vei mânca bine cu aproximativ 7 dolari.

Polonia

Polonia înseamnă natură la superlativ, mai cu seamă când e vorba despre munți și păduri, mai scrie sursa. În Polonia se află unele dintre cele mai vechi păduri ale Europei, iar relieful face țara cu totul specială.

Varșovia, capitala Poloniei, dar și cel mai mare oraș din țară, e un oraș cu istorie, cu o grămadă de atracții culturale ce trebuie bifate.

Țara e accesibilă turiștilor, iar dovadă stau prețurile la cafea (cumpărată dintr-o cafenea) – 2 – 4 dolari - sau pentru un prânz la restaurant – 4 – 8 dolari.

ADVERTISING

O cameră de hotel ”de mijloc” în Polonia e circa 54 de dolari pe noapte.

Vei găsi însă și camere de hotel cu 20 de dolari pe noapte, nu însă în capitală, dar și unele de 400 de dolari pe noapte, în hotelurile scumpe de cinci stele, mai menționează sursa.

Letonia

Letonia e una dintre nestematele estului Europei, puțin cunoscută de turiști. Iar dacă ajung până aici, cei mai mulți merg în capitala Riga, chiar dacă țara are mult mai multe de oferit.

De la păduri și plaje până la Piața Centrală din Riga, cea mai mare din Europa, Letonia este pe cât de accesibilă, pe atât de primitoare.

Turiștii care ar vrea să ajungă aici trebuie să știe că o sticlă de apă costa circa 70 de cenți, o bere, la bar, nu mai mult de 2,50 de dolari, iar o cină pentru două persoane nu va depăși 23 de dolari.

O cameră într-un hotel ”de mijloc” din Letonia va fi în jur de 64 de dolari pe noapte. Dacă bugetul este mic, se găsesc și camere în hoteluri de 2 și 3 stele cu prețuri care pleacă de la 30 de dolari pe noapte.

Ungaria

Ungaria chiar are ce oferi turiștilor, începând cu capitala sa, Budapesta, unde arhitectura gotică și clădirile bogat ornamentate vor surprinde foarte plăcut pe cineva venit de la mulți kilometri depărtare. Însă toate acestea nu vin cu costuri mari. Mai cu seamă în afara sezonului, prețurile sunt la jumătate, mai menționează sursa.

În medie, o cameră de hotel în Ungaria va fi 54 de dolari pe noapte, iar una într-un hotel de lux nu va depăși cu mult 100 de dolari.

Se poate mânca bine cu 10 dolari, iar o cafea nu va fi mai mult de 1,50 de dolari.

România

Despre România, sursa citată scrie că este ”incredibil de diversă din punct de vedere geografic” și dă ca exemplu piscurile înzăpezite ale Carpaților, plajele de la malul Mării Negre, dar și cel mai bine conservată deltă din Europa. În plus, mai menționează sursa, toate pot fi văzute în timpul unei singure vizite în țară.

Mai menționează cultura bogată și destinațiile ce țin de aceasta și faptul că românii sunt foarte prietenoși cu turiștii (străini) și ospitalieri.

La capitolul prețuri, sunt menționate o cameră într-un hotel ”mediu”, unde turiștii trebuie să fie pregătiți să plătească circa 50 de dolari, dar și una pentru cei care au buget mic, de numai 35 de dolari.

Cazarea în locuri de calitate este, în România, incomparabil mai ieftină decât în țările din vestul Europei, mai spune Travel off Path. O cină de calitate nu va costa mai mult de 12 dolari, mai arată sursa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇