Topul insulelor grecești nelocuite unde ar trebui să ajungi măcar o dată în viață (Galerie foto)

Topul insulelor grecești nelocuite unde ar trebui să ajungi măcar o dată în viață (Galerie foto)

Cine n-a auzit de Creta, Santorini, Corfu, Rodos sau Mykonos, destinații favorite ale turiștilor din toată lumea? Dar să nu uităm că Grecia are circa 6.000 de insule, mai mari sau mai mici, dintre care doar 227 sunt locuite. Prin urmare, un întreg paradis intim de explorat.

Chiar dacă nu sunt locuite, multe dintre acestea pot fi vizitate. Și cu siguranță nu vei da acolo de o mare de turiști. Va fi Edenul tău personal preț de o zi. Natura virgină pe care doar ochii tăi o pot vedea și păstra în amintire.

Dar iată câteva astfel de insule nelocuite ce pot fi vizitate, conform Greece Travel Ideas:

Insula Delos

Insula istorică Delos, locuită în trecut, este cunoscută ca fiind locul de naștere al zeului Apollo și o insulă sacră, unde se organizau ceremonii religioase și spirituale în mileniul I î.Hr..

În zilele noastre, aici se găsesc situri antice, cum ar fi Teatrul Antic din Delos, unul dintre puținele teatre construite din marmură din Grecia, care datează din anul 314 î.Hr. Turiștii pot descoperi istoria insulei în Muzeul său arheologic sau pur și simplu se pot bucura de natură, vizitând muntele și făcând drumeții în împrejurimi.

Se poate ajnunge aici în excursiile zilnice cu barca, de pe mai multe insule, inclusiv Mykonos, Paros și Naxos. Călătoria din Mykonos durează 30 - 45 de minute, cea din Paros 2,45 ore și din Naxos circa 2 ore.

Insula Poliegos

Poliegos, cunoscută și sub numele de Polivos, este o insulă din Marea Egee, situată aproape de Milos și Kimolos.

Este o nestemată de care puțini știu, iar apele de aici îți vrăjesc privirea. Este locul ideal pentru o excursie de o zi, pentru înot sau sporturi acvatice în jurul insulei virgine.

Se pot vizita farul insulei din Cape Maskoula și rămășițele abandonate ale Bisericii Fecioarei Maria.

Se poate ajunge aici din Milos și Kimolos, cele mai apropiate insule, de unde se fac excursii zilnice cu barca.

Insula Despotiko

ADVERTISING

În Insulele Ciclade din Marea Egee se găsește un alt colț de rai, Despotiko, cunoscut în trecut sub numele de Prepesinthus. Acesta este considerat a fi a doua casă a lui Apollo.

Locul e plin de istorie și de artefacte, iar situl arheologic de aici, Templul lui Apollo, merită cu siguranță o vizită.

Pe insula Despotiko se ajunge din Antiparos, care se află la doar 700 de metri distanță. Se poate închiria o barcă pentru o excursie de o zi sau se poate merge în tururi ghidate.

Lihadonisia

În nordul Golfului Euboean se află un mic arhipelag de insule nelocuite de o mare frumusețe, numit Lihadonisia sau “Insulele Seychelles” grecești. Este un arhipelag cu ape turcoaz de mică adâncime, țărmuri nisipoase și locuri pline de verdeață, ideal pentru a fi cutreierat la picior.

Este un complex de aproximativ 7 insulițe și recife, un loc cu peninsule uimitoare, golfuri ce-ți îmbată privirea și tot felul de surprize pe care doar natura știe să le facă. E un șpc perfect pentru înot, snorkeling, plajă și pentru a te bucura de natura neatinsă.

Se poate ajunge la Lihadonisia cu barca, într-o excursie de o zi.

Insula Rhenia

Rhenia este o altă insulă istorică, situată chiar vizavi de Delos și foarte aproape de cosmopolita Mykonos. Se spune că această insulă este, de asemenea, dedicată lui Apollo și că a fost un cimitir în epoca antică.

În zilele noastre, este plină de plaje uimitoare cu nisip auriu și de câteva vestigii care îți amintesc de trecutul glorios. Ideală pentru drumeții și căutată pentru vestigiile sale – se pot vedea inclusiv ferme și grajduri abandonate, locuințe vechi. Acum este nelocuită, dar în alte timpuri era plină de viață.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Are mai multe plaje apreciate de turiști, printre care Ligia, Skinos, Nataliotis, Stena, Glifada și Ampelia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇