O altfel de destinație în Grecia: vacanță prin satele montane pitorești (Galerie foto)

O altfel de destinație în Grecia: vacanță prin satele montane pitorești (Galerie foto)

Încă e vreme de plajă și de băut cockteiluri din pahare cu umbreluțe, dar dacă vrei altceva de la o vacanță în Grecia, toamna vine și cu altfel de atracții, greu de ignorat. Poți descoperi Grecia rurală, pitorească, Grecia muntoasă, sălbatică, dar cu arome calde și îmbietoare, o Grecie pe care, poate, nu o cunoști.

O atracție în sine este Muntele Pelion, situat în partea de sud-est a Tesaliei, în Grecia centrală. Ok, vei spune, ai mai văzut munți, dar nu cu sate atât de pitorești. Muntele Pelion, unde poți face drumeții printre izvoare, cascade și pârâuri, e doar punctul de plecare. Este presărat cu sate tradiționale pitorești, care curg de-a lungul versanților și ajung până la Marea Egee.

ADVERTISING

Fiecare sat din zona Muntelui Pelion este binecunoscut pentru restaurantele sale, oferind mâncăruri locale delicioase, băutura grecească tsipouro și vinurile sale aromate. Așa că nu va fi doar o vacanță în care vei pica seara ostenit, ci toate simțurile îți vor fi fost bucurate.

Pentru toamnă, este vacanța perfectă, scrie Greek Reporter, care îți recomandă și niște sate în care să-ți faci drum. Organizează-ți drumețiile în așa fel încât să nu le ratezi. Încă ai timp și vreme potrivită ca, la final, să-ți faci drum și la mare. Apa e încă bună de îmbăiat, iar temperaturile mai blânde decât în plină vară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Milies

Milies, construit sub forma unui amfiteatru pe versanții verzi ai Muntelui Dikri, ar fi o primă oprire. Satul este considerat a fi unul dintre cele mai pitorești și tradiționale din regiunea Muntelui Pelion.

Satul se numește așa deoarece este renumit pentru producția sa de mere. Dar Milies are atât de multe de oferit, inclusiv fântâni de marmură, conace vechi și numeroasele sale plantații de măslini argintii, care acoperă versanții din apropiere.

Iar marea nu e deloc departe!

Makrinitsa

Makrinitsa, cunoscut sub numele de „satul nobil”, deoarece a găzduit de-a lungul anilor o mulțime de oameni foarte înstăriți, merită și el cunoscut măcar preț de un popas.

Majoritatea caselor din Makrinitsa sunt conace, iar arhitectura este unică.

Satul în sine este cunoscut sub numele de Balconul Pelionului” datorită priveliștilor uimitoare pe care le oferă, ținând cont de altitudinea la care se află, la 630 metri deasupra mării.

Zagora

Satul Zagora poartă vii amintirile trecutului său, ruinele unui castel și ale unei necropole fiind doar câteva dintre atracțiile zonei.

Imaginează-ți cum ar fi să le vizitezi pe înserat, iar apoi, cu sângele pulsându-ți în vene, să-ți potolești simțurile într-o tavernă.

ADVERTISING

Casele din acest sat au fost construite în stilul arhitecturii populare din secolele XVII și XVIII, cu ferestre false decorate și uși din lemn sculptate bogat.

Zagora este, de asemenea, binecunoscut pentru varietatea de fructe produse în zonă, inclusiv căpșuni, prune, mere, pere și prune.

Portaria

Satul Portaria a devenit faimos pentru produsele sale din mătase, mai ales batistele, dar nu numai, în timpul secolelor de ocupație turcească.

La fel ca întreaga regiune a Pelionului, zona în care se află satul Portaria este brăzdată de cursuri de apă și cascade. Peisajul pare ușor dramatic, cu stâncile sale abrupte. Impunătoarele sale case de piatră văruite se agață hotărât de flancurile munților.

Pinakates

Satul Pinakates, situat aproape de frumosul oraș antic Volos, este construit pe munte, la o altitudine de 560 metri.

Cu cărările sale pietruite și casele tradiționale, ba chiar și cu conace din loc în loc, satul e cu adevărat unul pitoresc.

Are chiar o piață principală, unde tronează o fântână superbă, cu o statuie din marmură a unui leu. Și arhitectura, și natura, și oamenii au multe de oferit aici.

Pelion Greece Best Place On Earth To Visit

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇