Grecia, numai bună de vizitat toamna. Insula Samothraki are tot ce-ți trebuie pentru o vacanță de neuitat. Și ceva în plus (Galerie foto)

Grecia, numai bună de vizitat toamna. Insula Samothraki are tot ce-ți trebuie pentru o vacanță de neuitat. Și ceva în plus (Galerie foto)

Vara, Grecia e în topul preferințelor tuturor turiștilor. Pe drept să fie așa, dar pe nedrept să nu fie și toamna. Pentru că, mai ales dacă vrei să și vizitezi sau să faci orice altceva decât să stai la plajă, toamna ai ocazia.

Să fim serioși, la 40 de grade, atât cât sunt vara, nu prea-ți vine să-ți petreci altfel timpul decât la plajă. Nu că acum nu s-ar putea. Dar ai avantajul că în această perioadă plimbările vor fi mai plăcute.

În plus, ai și avantajul prețurilor mai mici și vei vedea o altă față a Greciei, cea cu mult mai puțini turiști.

Insula Samothraki, o destinație descoperită de puțin turiști, o perlă rară, poate fi vizitată și vara, pentru că nu e atât de populară precum Creta sau Rhodos, de exemplu, dar are farmecul ei toamna.

Ce vei găsi aici? Peisaje sălbatice, liniște absolută, în câteva cuvinte o altfel de vacanță în Grecia, departe de agitația locurilor comerciale. Nu te teme, câteva plaje superbe te așteaptă și aici.

Ce trebuie să știi despre insula Samothraki

Situată în partea de nord a Mării Egee, insula Samothraki este destul de mică, având o suprafață de doar 178 km pătrați.

Insula reprezintă o combinație fascinantă de piesaje, de la partea impunătoare din centru, care oferă tot ceea ce își poate dori un iubitor al muntelui, până la pădurile care conduc către plajele înecate în cele mai albastre ape.

Doritorii de aventuri se vor simți aici ca într-un mic paradis creat special pentru ei, pentru că pot face drumeții, pot să traverseze defileurile mai mult sau mai puțin sălbatice, pot face alpinism, mountain bike, parapantă, rafting sau scufundări.  

Odată potolită setea de adrenalină, poți cunoaște și istoria locului. Se impune o vizită la Orașul vechi (Paleopoli), la Sanctuarul Marilor Zei, vechi de 2.000 de ani, și la Muzeul Arheologic de pe insula Samothraki.

Merită să te bucuri și de atmosfera cochetă din Chora, care nu este altceva decât capitala acestei mici insule. Satul (pentru că ar fi impropriu să îi spunem oraș) este un loc încântător, care te invită să te pierzi pentru câteva ceasuri în labirintul străzilor micuțe, între casele tradiționale albe cu acoperișuri roșii. Poți admira asfințitul de la o tavernă sau chiar de pe o plajă sălbatică ori poate vei dori să fii singur, cât mai aproape de culmea vârfului Fengari.

ADVERTISING

Plaje pe insula Samothraki

Fiind vorba de o insulă mică, plajele de care poți să te bucuri aici nu sunt foarte multe ca număr, însă cele care există merită să fie vizitate.

Therma, prima dintre ele, e o plajă populară mai ales pentru că este aproape de foarte multe spații gustate de cei care merg cu cortul. Vei găsi aici facilități pentru turiști, cum ar fi de unde să îți iei cafea și cam orice tip de băutură.

În partea opusă a insulei față de Chora vei găsi plaja Pachia Ammos. Și aceasta este o plajă amenajată și administrată, astfel că vei avea posibilitatea să îți iei un șezlong, să joci volei sau să iei masa la tavernă.

Chiar dacă ești cazat în altă parte a insulei, bine ar fi să faci un drum până la această plajă. Drumurile de coastă oferă priveliști pe care le vei ține minte multă vreme de acum înainte.

ADVERTISING

Dacă tot ai ajuns aici, e păcat să nu te urci într-o barcă și să te duci și pe plaja Vatos. Da, ai nevoie de o barcă, pentru că altfel nu ai cum să ajungi pe această plajă. Iar Vatos este probabil cea mai frumoasă plajă de pe insulă.

Nisip, o apă incredibil de limpede și un decor natural de stânci și verdeață, toate acestea de așteaptă la Vatos. Mai mult, în scurtul drum cu barca spre această plajă vei putea admira și cascada Kremastos, una dintre puținele cascade din lume care se varsă direct în mare.

Kipos, ultima dintre plajele pe care trebuie să le vizitezi pe insula Samothraki, este o plajă neamenajată, unde poți avea surpriza să fii complet singur. Țărmul alcătuit din rocă neagră și nuanțele de turcoaz ale apei fac din această plajă o destinație superbă pentru dimineți și seri petrecute sub un cer infinit, plin de stele.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇