Unde să mergi în această perioadă în Grecia. Nu e scump și nici plin! (Galerie foto)

Unde să mergi în această perioadă în Grecia. Nu e scump și nici plin! (Galerie foto)

Cine nu vrea să meargă în Grecia în vacanță, mai ales că oferta e diversă, câte ceva (din ce e mai bun) pentru toată lumea? Însă, adevărul e că e problematic să mergi în această periodă de vârf de sezon în Grecia. Poate că sunt multe insule, dar și turiștii vin ca la pomul lăudat. Și prețurile nu sunt dintre cele mai mici.

Din fericire, mai sunt locuri nu atât de cunoscute, dar la fel de frumoase, unde te poți ascunde de valul de turiști. Un asemenea loc e Pelion. Încântă ochiul, simțurile și nici nu face gaură în buzunar. În plus, poți ajunge acolo cu mașina într-un timp rezonabil, circa jumătate de zi. Și să ai mașina cu tine într-un astfel de loc chiar îți va folosi.

Pelion este o regiune a Greciei care se mândrește cu plaje dintre cele mai bune, peisaje montane și sate pitorești. Practic, ai trei vacanțe într-una. Cât despre mâncare, inutil de spus că te vei întoarce cu câteva kilograme în plus și vorbind despre preparate ca un băștinaș.

ADVERTISING

Cele mai bune plaje – pentru că ele sunt principala atracție în această periodă - sunt dispuse pe latura estică a Peninsulei Pelion. Plajele aurii sunt scăldate de ape limpezi de culoare azurie și sunt mărginite de crestele montane ale Pelionului.

Dacă plaja e ceea ce te interesează te poți caza în Volos, oraș situat la 50 kilometri de Pelion, sau în stațiunile Agios Ioannis, Horefto și Tsagarada. Mașina din dotare te va ajuta să vizitezi cât mai multe plaje, până o vei găsi pe preferata ta.

Plaja Chorefto este situată în nordul peninsulei, fiind una dintre cele mai lungi plaje din Pelion cu cei 2 kilometri ai săi. Poți merge liniștit și cu copiii acolo, pentru că este acoperită cu nisip auriu. Pe unele porțiuni ale sale sunt umbrele și șezlonguri, dar există și zone unde poți pune prosopul direct pe nisip.

Ai tot ce-ți trebuie în zonă: în apropiere sunt restaurante, cafenele, magazine și locuri de parcare.

Plaja Agios Ioannis se întinde pe latura de est a Peninsulei Pelion, în apropierea satului Zagoria. Te poți caza chiar aici și tot aici poți lua masa, pentru că sunt destule taverne bine cotate.

ADVERTISING

Plaja din Ioannis era acoperită cu nisip alb, iar apa este limpede și turcoaz. În unele părți ale plajei există roci naturale, însă există și porțiuni foarte bine amenajate, unde nu vei avea niciun fel de disconfort.

În topul celor mai frumoase plaje din Pelion este și plaja Fakistra. Cadrul natural este atât de frumos încât aici s-au turnat scene din filmul ”Mamma Mia!” Plaja este situată în apropierea satului Tskarada.

Dat fiind terenul accidentat, va trebuie să parchezi cumva deasupra plajei, iar apoi să cobori pe o potecă spre golf.

Plaja Fakistra este mărginită de stânci falnice și vegetație luxuriantă. Întinderea de nisip este dispusă într-un golf stâncos, fiind scăldată de ape limpezi și îmbietoare. Plaja este extrem de populară în rândul amatorilor de snorkeling.

Domouchari este un golf natural, situat pe litoralul estic al Peninsulei Pelion. Plaja de aici este acoperită cu nisip și pietricele, însă la intrarea în apă vei da și de câteva stânci.

ADVERTISING

În una din părțile golfului, turiștii vor descoperi o tavernă, iar în cealaltă, ruinele unui castel. În apropierea plajei sunt amplasate taverne și hoteluri. Plaja este populară mai cu seamă în rândul grecilor, puțini turiști străini știind de existența sa.

Papa Nero Beach este una dintre cele mai populare plaje din Pelion. Turiștii greci și străini sunt atrași aici de facilități și de apele calme și limpezi. Vor găsi șezlonguri și umbrele, vor putea juca volei și vor putea închiria caiacuri.

Există și un spațiu liber, neorganizat, unde oricine își poate așeza prosopul ca să se bucure de soare.

Plaja Potistika este situată în capătul sudic al Peninsulei Pelion, lângă Xinovrisi. Cea mai mare parte a plajei nu este organizată, dar există și opțiunea de a închiria șezlonguri.

Plaja este acoperită cu nisip și pietriș, apa este limpede, dar se adâncește extrem de rapid, astfel încât nu este cea mai potrivită pentru copii. Există și un bar pe plajă, iar în apropiere sunt mai multe taverne.

Agioi Saranta este una dintre cele mai curate și mai bine întreținute plaje din Pelion. Este acoperită cu nisip de culoare albă, iar apa care se izbește de valuri este extrem de limpede, contrastând plăcut cu verdele pădurilor de pini.

Vara e destul de aglomerat, așa că se impune venirea dis-de-dimineață.

Plaja Ovrios este dispusă în nordul Peninsulei Pelion. Este o plajă accidentată, naturală, acoperită cu un amestec de nisip fin și pietricele. Turiștii care aleg să vină aici pot să și campeze sau să exploreze peșterile din apropiere.

AlphaCard Visa susţine vacanţele în Grecia! Plătește cu cardul Visa (de credit sau debit) de la Alpha Bank taxele de autostradă şi feribot în Grecia şi:
  • primeşti banii înapoi – în limita a 20 de euro per card
  • intri în tragerea la sorți pentru o croazieră în Marea Nordului
Cu cardul de credit Visa de la Alpha Bank te bucuri de 3 rate automate fără dobândă şi fără comision, la plățile de cel puţin 600 de lei (sau 120 de euro) efectuate în Grecia.
Dacă nu ai un card de credit Visa de la Alpha Bank, îl poți obţine cu 0 taxă de emitere, 100% online accesând https://www.alphabank.ro/greek-credit-card sau în oricare unitate Alpha Bank din România si primești cadou şi un prosop de plajă.
Campanie valabilă în perioada 15 iunie – 15 septembrie.

Plaja Paltsi, numită și Agios Konstantinos, este o plajă mai retrasă, potrivită pentru cei care preferă intimitatea. Cu toate acestea, accesul este destul de facil. Nu la mare distanță de ea, turiștii vor descoperi taverne și pensiuni.

Plaja Platanias este situată în sudul Peninsulei Pelion, la circa 2 ora distanță de Volos. Este acoperită cu nisip de culoare aurie și se poate mânca la o tavernă din apropiere. În lunile de vară, de aici se poate porni în călătorii spre Insula Skiathos.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇