Unde găsești în Grecia plaje cu nisip fin și intrare lină în apă, potrivite pentru familii, dar nu numai (Galerie foto)

Unde găsești în Grecia plaje cu nisip fin și intrare lină în apă, potrivite pentru familii, dar nu numai (Galerie foto)

Să fim serioși, cine a mers neechipat pe o plajă cu bolovani sau pietricele știe ce neplăcută este senzația, oricât de paradisiac ar fi totul împrejur. Iar dacă tu, poate, ai putea trece peste acest impediment, copiilor le va fi un pic mai greu.

Sunt astfel de plaje și la noi, dar și în raiul numit Grecia. Dacă încă nu te-ai decis asupra destinației (și nu e târziu, pentru că Grecia e poate și mai îmbietoare toamna), ține cont și de sugestiile noastre. Am ales pentru tine doar plaje cu nisip fin și, marea majoritate, cu intrare lină în apă, potrivite mai ales pentru familii, dar cu siguranță nu doar pentru ele.

ADVERTISING

Plaje cu nisip fin sunt pe multe insule, dar dacă vrei distracție, atunci alege Mykonos sau Corfu, iar dacă îți dorești liniște, atunci mai potrivite ar fi Kefalonia, Karpathos sau Lefkada.

Lefkada

Insula Lefkada este căutată de turiști datorită peisajului exotic și a apelor care par tropicale. Vei găsi aici inclusiv plaje cu nisip fin, iar cea mai apreciată este Porto Katsiki, cu un țărm nisipos înconjurat de stânci de calcar abrupte. Aici, culoarea Mării Ionice este azurie.

În apropiere de satul Agios Nikitas se află cea mai lungă porțiune de țărm din Lefkada, plaja Kathisma, apreciată pentru peisajul desăvârșit, nisipul alb fin și apele turcoaz strălucitoare, în care se pot face inclusiv sporturi nautice.

ADVERTISING

Vei găsi aici și șezlonguri de închiriat, umbrele, și cam tot ce ai putea avea nevoie, inclusiv o gamă bună de locuri de cazare în apropiere.

Atracții speciale în singura insulă grecească unde nu ajungi cu feribotul (Galerie foto)

Kefalonia

Peisajul insulei Kefalonia este de o frumusețe exotică. Turiștii sunt uimiți de frumusețea peșterilor marine, de priveliștile impresionante ale coastei de pe Muntele Enos (parc național), de apa azurie, dar și de delicatețea nisipului.

Nisip alb, fin și ape albastre ce-ți fură ochii sunt promisiunile plajei Petanoi, un loc perfect pentru baie, plajă, dar și pentru a te îmbarca într-o expediție de scufundări. Merită să fii aici mai ales la apus.

Unde să mergi în Grecia, în vacanță, pentru cea mai cristalină apă (Galerie foto)

ADVERTISING

Corfu

Înconjurată de apele hipnotizante albastre-verzi ale Mării Ionice, insula Corfu abundă în plaje cu nisip fin. Cele șase plaje din Paleokastritsa, de pe coasta de vest a insulei, se găsesc în golfuri uimitoare, unde apa este cristalină.

De-a lungul țărmurilor de nord-est ale insulei, în satul de pescari Kassiopi, sunt plaje frumoase, mici, unele neatinse de intervenții ale omului.

Pe coasta de vest a insulei Corfu, una dintre cele mai apreciate plaje, cu nisip auriu, este Glyfada. Un loc unde vei găsi orice, de la hoteluri la cafenele și taverne.

AlphaCard Visa susţine vacanţele în Grecia! Plătește cu cardul Visa (de credit sau debit) de la Alpha Bank taxele de autostradă şi feribot în Grecia şi:
  • primeşti banii înapoi – în limita a 20 de euro per card
  • intri în tragerea la sorți pentru o croazieră în Marea Nordului
Cu cardul de credit Visa de la Alpha Bank te bucuri de 3 rate automate fără dobândă şi fără comision, la plățile de cel puţin 600 de lei (sau 120 de euro) efectuate în Grecia.
Dacă nu ai un card de credit Visa de la Alpha Bank, îl poți obţine cu 0 taxă de emitere, 100% online accesând https://www.alphabank.ro/greek-credit-card sau în oricare unitate Alpha Bank din România si primești cadou şi un prosop de plajă.
Campanie valabilă în perioada 15 iunie – 15 septembrie.

O altă zonă populară printre turiști este Kontokali, de pe coasta de est a insulei Corfu. Aici există o plajă imensă care are eticheta „Steagul Albastru”, ceea ce înseamnă că îndeplinește standardele stricte de siguranță și mediu.

Cele mai tari atracţii din Corfu, insula care chiar are de toate (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇