Atracții speciale în singura insulă grecească unde nu ajungi cu feribotul (Galerie foto)

Atracții speciale în singura insulă grecească unde nu ajungi cu feribotul (Galerie foto)

Grecia este cu siguranță o țară ofertantă, când vine vorba despre destinații de vacanță. Iar una dintre atracții este insula Lefkada, singura unde nu ai nevoie de feribot pentru a ajunge.

Lefkada se afla în Marea Ionică și este legată de Grecia Continentală printr-un dig rutier și un pod.

Este o insulă muntoasă, așa că cele mai multe dintre plaje sunt flancate de stânci abrupte și spectaculoase.

Lefkada îți poate oferi, însă, mai mult decât un bronz frumos, pentru că are peisaje superbe, pe care le poți explora închiriind biciclete sau ATV-uri.

ADVERTISING

Poti vizita Lefkada Town, supranumit Orașul Alb, sau așezări mai puțin cunoscute turiștilor, precum Karya. Poți face windsurfing, poți merge în croazieră în jurul insulei.

Centrul social al insulei, cu restaurante, baruri și localuri, unde să mergi în cuplu pentru o seară trepindantă sau în gașcă, pentru mâncare, băutură și multă veselie, este in Nidri.

În Lefkada se poate ajunge cu mașina personală sau cu autocarul.

Traseul are în jur de 1.100 km (circa 14 ore). Poți opta si pentru a merge cu avionul până în orașul Patras și apoi să ajungi în Lefkada cu o mașină închiriată (distanța este de circa 200 km.). Pentru cei care nu vor să se deplaseze pe apă este cea mai bună variantă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă plătești taxele de autostradă cu AlphaCard de cumpărături primești banii înapoi, iar odată ajuns la destinație, te poți bucura și de plăți în 3 sau 6 rate automate fără dobândă și fără comision. Dacă nu ai cardul, nu-i nicio problemă, ți-l poți lua fără taxa de emitere.

La capitolul plaje, pentru care majoritatea turiștilor ajung în Grecia, ar merita bifate Kalamitsi, Agiofili, Vasiliki, Egremni, Kathisma sau Milos, scrie The Crazy Tourist.

Nu rata nici cascadele sau mânăstirile de pe insulă, pentru doza mult căutată de calm, și nici podgoriile cu cramele aferente.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇