Unde să mergi în Grecia, în vacanță, pentru cea mai cristalină apă (Galerie foto)

Unde să mergi în Grecia, în vacanță, pentru cea mai cristalină apă (Galerie foto)

Să fim serioși: o fi bună mâncarea în Grecia, cu siguranță oamenii sunt ospitalieri și ruinele spectaculoase, mai contează și faptul că are peste 250 de de zile fără nori anual, dar principalul motiv pentru care turiștii aleg această destinație e apa și plaja care o mărginește.

Așadar, unde să mergi în Grecia în vacanță dacă ești înnebunit după apă și vrei ca ochii să-ți fie scăldați de turcoaz?

Bineînțeles, primele destinații sunt Creta și Mykonos. În Creta, vei găsi, probabil, cele mai bune plaje din toate insulele grecești, mai ales în regiunea Chania.

Cât despre Mykonos, lucrurile stau cam la fel, doar că plajele de aici sunt cadrul perfect pentru cele mai luxoase petreceri. Cea mai căutată este plajă este Psarou, venind îndeaproape Ornos, potrivită pentru familii.

Doar că și Creta și Mykonos sunt asaltate de turiști în această perioadă. De aceea, recomandările noastre ar fi Milos, Naxos și Kefalonia.

Vacanță cu întreaga familie în Grecia. Sfaturi de călătorie și ce destinații să alegi (Galerie foto)

Milos

Plajele sunt spectaculoase în Milos, cu ape pure, de smarald, sparte doar de tăișul stâncilor. Printre cele mai vizitate și fotografiate locuri de pe insulă se numără plaja Sarakiniko, cunoscută pentru stâncile albe cu forme deosebite și apa limpede ca un cristal.

Firiplaka, o plajă lungă de nisip/pietriș, cu apă adâncă, cristalină și turcoaz, e altă destinație ce atrage ca un magnet. Nisipul este aproape argintiu, înconjurat de stânci abrupte, de-a lungul liniei de coastă. Plaja emană o atmosferă exotică, iar marea este perfectă pentru snorkeling.

Naxos

Naxos este o bijuterie a Cicladelor și merită vizitată, fiind considerată una dintre cele mai bune insule din Grecia pentru plaje. Apa este de asemenea excelentă.

ADVERTISING

Poate cea mai faimoasă plajă de pe această insulă grecească este plaja Agios Prokopios, un paradis bine organizat, cu șezlonguri și umbrele, unde familiile, cuplurile sau grupurile de prieteni găsesc mereu ceva de făcut.

O altă plajă căutată de turiști, adesea aglomerată în sezon, este Agia Anna. Plaja are nisip fin și pe plajă vei găsi, pe lângă umbrele și șezlonguri, inclusiv mai multe baruri. Apa este excelentă, mai cu seamă că în zonă există și un golf.

Kefalonia

Kefalonia, bijuteria Mării Ionice, este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune insule grecești pentru plaje, apa fiind perfectă aproape peste tot.

ADVERTISING

Turiștii găsesc aici ape „ca oglinda”, iar nuanțele de albastru ale mării se îmbină perfect cu verdele vegetației care înconjoară stâncile.

AlphaCard Visa susţine vacanţele în Grecia! Plătește cu cardul Visa (de credit sau debit) de la Alpha Bank taxele de autostradă şi feribot în Grecia şi:
  • primeşti banii înapoi – în limita a 20 de euro per card
  • intri în tragerea la sorți pentru o croazieră în Marea Nordului
Cu cardul de credit Visa de la Alpha Bank te bucuri de 3 rate automate fără dobândă şi fără comision, la plățile de cel puţin 600 de lei (sau 120 de euro) efectuate în Grecia.
Dacă nu ai un card de credit Visa de la Alpha Bank, îl poți obţine cu 0 taxă de emitere, 100% online accesând https://www.alphabank.ro/greek-credit-card sau în oricare unitate Alpha Bank din România si primești cadou şi un prosop de plajă.
Campanie valabilă în perioada 15 iunie – 15 septembrie.
ADVERTISING

Una dintre cele mai cunoscute plaje este Myrtos, considerată una dintre cele mai frumoase plaje ale Europei. Terenul muntos, înalt, și stâncile abrupte se îmbină perfect cu plaja cu nisip alb. Turiștii ajunși aici se vor întoarce în trecut, pentru că nu există facilități. Natura e cea care face legea aici.

O altă plajă cu apă turcoaz este Antisamos, situată aproape de portul Sami. Apele sunt de un turcoaz intens, hipnotizant, iar nisipul este extrem de fin. Plaja este retrasă și este perfectă pentru cei veniți să se relaxeze în natură.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇