Dâmbovița Delivery: Weekend cu canotca și caiacul prin București

Dâmbovița Delivery: Weekend cu canotca și caiacul prin București

Bucureștenii se pot bucura din nou de frumusețile Capitalei, dintr-o altă perspectivă. Sâmbătă și duminică (4-5 iulie) are loc Dâmbovița Delivery, în care ne putem plimba cu canotca, pluta sau caiacul pe Dâmbovița, între Biblioteca Națională (Bulevardul Unirii 22) și Industria Bumbacului (Splaiul Unirii 160).

Proiectul, inițiat de Asociaţia “Ivan Patzaichin-Mila 23”, își propune transformarea Dâmboviței într-un spațiu public vibrant, o diagonală verde a Bucureștiului care lasă în trecut imaginea râului prezentat doar ca o diagonală de trafic a anilor ’80. 

Dâmbovița Delivery propune un exercițiu în care să ne gândim la Dâmbovița ”ca la o oază de verdeață și nu ca la un canal, în care spațiile verzi și zonele de apă pot fi unite într-un sistem de infrastructură verde”, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

București: Vizită în cartier, pe apă, pe uscat, dar și în mediul online

”Cum 2020 este un an atipic și cum, mai ales în contextul pandemiei Covid-19, oamenii au nevoie de un spațiu public atractiv și prietenos, în care să își poată petrece timpul liber, bucurându-se de natură, de faună și floră, de comunitate, pentru București, un astfel de spațiu îl poate reprezenta râul Dâmbovița, al cărui potențial este, în prezent, departe de a fi cu adevărat explorat”, spun inițiatorii proiectului. 

De aceea, proiectul propune realizarea unei vizite în cartier, pe apă, pe uscat, dar și în mediul online. 

Sâmbătă și duminică, între 17:00 și 20:00, iubitorii de sport pe apă sunt invitați la o plimbare cu canotca și caiacul*, la Biblioteca Națională (Bulevardul Unirii 22) și la Industria Bumbacului (Splaiul Unirii 160). 

ADVERTISING

”Cei care au acasă un caiac, o canoe, o placă sau o pluta sunt așteptați cu ele pe Dâmbovița, pentru a experimenta orașul dintr-o perspectivă unică, de la nivelul apei”

Desigur, pentru plimbarea pe apă, se impune respectarea tuturor regulilor de distanțare socială, precum purtarea de măști, păstrarea distanței obligatorii. Spațiul de acces la apă va fi delimitat și nu vor intra grupuri mai mari de 4 persoane.

Sâmbătă, de la ora 19:00, are loc prezentarea intervenției artistice de pe fațada Industriei, operă realizată de Irina Mocanu și Another Outsider, și a grădinii centrului comunitar La Firul Ierbii, de care comunitatea din zonă și nu numai se vor bucura de acum înainte. 

ADVERTISING

Online, doritorii vor putea fi alături de artiștii ce vor realiza intervenția artistică pe fațada Industriei Bumbacului. Duminică de la ora 12:00 are loc, tot online, dezbaterea despre Rolul râului în oraș inițiată de platforma #DâmbovițaSmartRiver în contextul Concursului Internațional de Soluții "Reabilitarea și Reactivarea Splaiului Unirii în zona Mărășești – Timpuri Noi – Mihai Bravu - RECLAIMING THE RIVER".

Despre Dâmbovița Delivery

Detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Dâmbovița Delivery - teaser este organizat de către Wolfhouse Productions, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, AMAis și Studio Fluid, cu sprijinul partenerilor din Industria Bumbacului: comunitatea Nod makerspace, centrul comunitar La Firul Ierbii, Sunrise HUB, DESCHIS Gastrobar și SupAcademy Romania. De asemenea, inițiativa se țese și în contextul proiectului #DâmbovițaSmartRiver, lansat în 2015 de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

Dâmbovița Delivery - teaser face parte din Street Delivery 2020 - ReSoluții pentru oraș, co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură. Urban Monkey se alătură inițiativei Street Delivery 2020 - ReSoluții pentru oraș de a susține optimiștii care pun în mișcare comunitățile creative ale orașului și crede în cei care au curajul să schimbe lumea, începând cu propriul cartier.

Citește și:

Caniculă în 22 de județe și București. Cod galben și 37 de grade la umbră

Circul Metropolitan București se redeschide vineri

Lime este acum disponibil în aplicația Uber în București


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇