Cea mai bună brânză din lume are o dungă neagră pe ea

Cea mai bună brânză din lume are o dungă neagră pe ea

O brânză de capră din Spania a fost desemnată cea mai bună din lume pe anul acesta, depășind alte 4.079 de sortimente din peste 40 de țări de pe cinci continente.

Olavidia, produsă de un artizan care folosește numele comercial Quesos y Besos, a fost urmată, în cadrul competiției World Cheese Awards, de o brânză moale de la Fromagerie Berthaut din Franța, arată CNN.

Aceasta a fost descrisă de membrii juriului ca având o „textură bogată, seducătoare și cremoasă” și „o aromă rotundă și caldă”.

Silvia Pelaez, proprietara brandului câștigător, a declarat: „Suntem un mic și umil producător de brânzeturi din Jaen”, un oraș din sudul Spaniei cunoscut mai ales pentru măslinele sale.

ADVERTISING

„Munca zilnică își are răsplata ei”, a spus Pelaez, adăugând că producătorul de brânzeturi, cunoscut oficial sub numele de Lacteos Romero Pelaez, are doar șase angajați.

Brânza a fost „maturată cu penicillium candidum și cenușă de sâmburi de măsline”, ceea ce face ca la mijloc să aibă o dungă vizibilă neagră.

În 2019, în cadrul competiției care s-a desfășurat în Bergamo, Italia, a câștigat o brânză albastră organică, Rogue River Blue, prima brânză premiată din America. Confruntarea anuală a brânzeturilor nu a avut loc anul trecut din cauza pandemiei Covid-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aproximativ 250 de jurați, inclusiv oameni de știință din domeniul alimentar, vânzători de brânzeturi, bucătari și somelieri, au participat la eveniment. Aceștia s-au concentrat asupra „aspectului, senzației, mirosului și gustului fiecărui produs, punctând aspecte precum modul cum arată crusta și interiorul, precum și aroma, corpul și textura brânzei, majoritatea punctelor fiind acordate pentru aromă și senzația din gură”, se arată pe site-ul concursului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇