Reușită enormă: A fost creat primul lapte matern uman din celule cultivate în laborator

Reușită enormă: A fost creat primul lapte matern uman din celule cultivate în laborator

O companie din SUA a reușit să obțină primul lapte matern din celule umane cultivate în laborator. Reprezentanții companiei susțin că produsul este mult mai hrănitor și de preferat formulelor de lapte care se află în prezent pe piață.

„Laptele uman este extrem de complex atât în compoziție, cât și în structură, ceea ce a făcut imposibilă reproducerea în afara corpului mamei care alăptează”, a afirmat dr. Jennifer Smilowitz, consilier tehnic al BIOMILQ, compania care a reușit să obțină noul tip de lapte, cel mai apropiat de cel natural.

ADVERTISING

Noul tip de lapte conține macronutrienți benefici, care nu se regăsesc în opțiunile de lapte praf, care înlocuiesc în prezent laptele matern.

Deși laptele a fost creat utilizând celule umane, produsul rezultat nu este similar laptelui matern. Conține oligozaharide extrem de importante din laptele uman și alte ingrediente active care nu se găsesc în formulă, dar nu ajunge la calitățile laptelui de mamă.

Citește și Prima ţară care aprobă carnea crescută în laborator

Laptele matern este un cocktail unic de substanțe nutritive, anticorpi și proteine pe care mama le produce de-a lungul lactației și diferă de la o persoană la alta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oricât de mult ar încerca, laptele tip formulă și cel cultivat în laborator probabil nu vor ajunge la aceste performanțe, relatează IFL Science.

Compania recunoaște acest luru, afirmând că laptele pe care a reușit să-l obțină astfel este o alternativă bună pentru persoanele care nu pot alăpta, și nu un înlocuitor.

În schimb, laptele din celule crescute în laborator poate avea beneficii pe care laptele matern nu le are, cum ar fi lipsa completă a toxinelor din mediul înconjurător sau de la medicamentele eliberate pe bază de rețetă care pot ajunge în laptele matern normal.

ADVERTISING

Vezi și Mini-rinichii obținuți prin bioimprimare cresc speranțele pentru transplantarea organelor produse în laborator


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇