Prima ţară care aprobă carnea crescută în laborator

Prima ţară care aprobă carnea crescută în laborator

Singapore este prima ţară care aprobă comercializarea cărnii crescute în laborator. Aprobarea a fost obţinută de start-up-ul american Eat Just, pentru carnea sa de pui produsă din celule prelevate de la animale vii.

Carnea obţinută fără uciderea animalelor va fi comercializată iniţial într-un restaurant din Singapore, ca ingredient în nuggets de pui, existând însă planuri în vederea introducerii produsului în mai multe localuri şi supermarketuri din ţară, a precizat Josh Tetrick, cofondator şi CEO al Eat Just, pentru CNN.

ADVERTISING

Agenţia pentru Alimente din Singapore a confirmat faptul ca a aprobat comercializarea produsului, în urma unei evaluări pe baza căreia a stabilit că acesta este sigur pentru consum.

Preţul va fi similar cu cel al cărnii de pui premium la început, dar ar urma să scadă în anii următori, au precizat reprezentanţii companiei din San Francisco pentru AFP.

"Am mâncat carne timp de multe sute, mii de ani şi întotdeauna a fost nevoie să ucidem un animal pentru asta – până acum”, a spus Tetrick pentru CNN.

Carnea produsă de Eat Just este creată într-un bioreactor, un aparat în care au loc reacţii şi schimbări biologice, şi are un conţinut ridicat de proteine şi de minerale, susţine compania. Aceasta are în prezent unităţi de producţie în Singapore şi în nordul Californiei, unde creşte inclusiv carne pe bază de celule de vită.

ADVERTISING

Compania speră ca în viitorul apropiat să-şi poată comercializa produsele din carne şi în Statele Unite şi în vestul Europei, valorificând astfel tendinţa de creştere a cererii pentru proteine pe bază de plante şi înlocuitori pentru carne.

Produsele vor fi vândute în viitor sub brandul GOOD Meat.

Eat Just produce şi alte produse pe bază de plante ca alternative la cele de origine animală tradiţionale, printre care un înlocuitor pentru ou din boabe de fasole mung şi maioneză vegană.

Impossible Foods, o altă companie care dezvoltă înlocuitori pe bază de plante pentru carne şi produse lactate, a obţinut recent, în pofida turbulenţelor generate de pandemie în plan economic, o finanţare în valoare de aproximativ o jumătate de miliard de dolari, cea mai mare parte a investiţiilor venind din Asia.

ADVERTISING

Citeşte şi alte articole despre nutriţie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇