UEFA a luat o decizie în ce privește meciurile oficiale ale Israelului din preliminariile EURO 2024

UEFA a luat o decizie în ce privește meciurile oficiale ale Israelului din preliminariile EURO 2024

Având în vedere războiul care a început deja în Israel, de sâmbătă dimineața, contra forțelor Hamas, UEFA a luat act și a ținut cont de cererea oficială făcută de Federația de fotbal din Tel-Aviv.

Astfel, forul fotbalului european de la Nyon, Elveția, a reprogramat meciul cu Elveția (12 octombrie), iar o decize legată de meciul de duminică, între Kosovo și Israel, de pe 15 octombrie, se va lua în zilele următoare.

De asemenea, UEFA ia în discuție ca partida Israel - România, care trebuie să se dispute pe 18 noiembrie la Ierusalim, să aibă loc pe teren neutru: ”În lumina situației curente din Israel, UEFA a decis să amâne toate meciurile programate pe teritoriul țării în următoarele săptămâni. Datele la care vor fi reprogramate urmează să fie stabilite. UEFA are nevoie de câteva zile suplimentare pentru a decide dacă meciul Kosovo - Israel se poate desfășura conform programului inițial. UEFA va continua să urmărească atent situația și să rămână în contact cu formațiile implicate”, se arată în comunicatul emis de UEFA.

ADVERTISING

Israel este oficial în stare de război, iar bilanțul a ajuns la cifre îngrijorătoare, duminică seara inregistrându-se peste 700 de morți și peste 2000 de răniți.

România va evolua, în altă ordine de idei, în datele de 12 și 15 octombrie, cu Belarus și Andorra, în cadrul grupei noastre de calificare către EURO 2024 din Germania.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!