Tecău anunță că va juca împreună cu Simona Halep

Tecău anunță că va juca împreună cu Simona Halep

Jucătorul Horia Tecău a declarat, marţi, că tenisul românesc îşi propune câştigarea a trei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Prezent la un eveniment organizat la Complexul Sportiv Dinamo la care a participat şi ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hitoshi Noda, Tecău a explicat că România va lupta pentru medalii în probele de simplu feminin, dublu masculin şi dublu mixt.

"Am mai vorbit cu Simona Halep despre dublu mixt, am avut şi acum câteva săptămâni la Cluj un meci demonstrativ. Am discutat şi ne-am reactivat dorinţa de a juca acolo şi de a lupta puternic pentru o medalie. Dar toate lucrurile la rândul lor, primul pas este calificarea. Simona îşi doreşte să meargă la Jocurile Olimpice. Cu ea, echipa României este puternică, avem şanse reale la medalii. Ambiţia noastră, a celor din tenis, este ca la Tokyo să luptăm pentru trei medalii, la simplu fete, dublu masculin şi dublu mixt. Dar pentru asta trebuie să fim calificaţi, să fim în formă şi sperăm eu să reuşim", a spus numărul 20 mondial la dublu.

ADVERTISING

Tecău a menţionat pauza competiţională provocată de pandemia de coronavirus i-a prins bine deoarece a avut timp să se refacă după unele probleme medicale.

"Perioada asta a venit ca o odihnă binecuvântată pentru că eram într-un punct în care aveam multe inflamaţii în corp, dar acum mă simt vindecat şi bine fizic. La nivelul de tenis mai trebuie lucrat, iar acolo mai durează câteva luni. Trebuie să avem grijă, să revenim treptat, pentru că au fost jucători care s-au întors direct la ritmul de dinainte şi s-au accidentat în primele săptămâni. Deci trebuie grijă şi răbdare. Planul meu era să merg să joc în Statele Unite, însă turneul de la Washington s-a amânat, au rămas Cincinnati şi US Open. Situaţia nu este clară acolo, aşteptăm pe 1 august să vedem decizia finală legată de US Open. Să călătoreşti acolo e foarte complicat, sunt multe întrebări fără răspunsuri în acest moment... Mi-aş dori să se poată juca în condiţii normale, dar se pare că timpul e prea scurt ca să se întâmple asta. Când vom şti la ce turneu mergem prima oară atunci vom putea stabili şi un program de pregătire", a adăugat el.

ADVERTISING

Jucătorul Horia Tecău a schimbat câteva mingi cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hitoshi Noda, pe un teren de zgură din cadrul Complexului Sportiv Dinamo din Capitală în cadrul unui eveniment organizat marţi în contextul Jocurilor Olimpice de la Tokyo care s-ar fi aflat în desfăşurare în aceste zile, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

La evenimentul de la Complexul Sportiv Dinamo din Capitală au mai participat preşedintele grupării alb-roşii, Ionuţ Adrian Popa, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, precum şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!