Simone Biles intră în istoria gimnasticii la revenirea în competiții

Simone Biles intră în istoria gimnasticii la revenirea în competiții

Vedeta gimnasticii artistice americane Simone Biles a revenit în acest weekend în competiţie şi pare deja pregătită să domine Jocurile Olimpice de la Tokyo, la doi ani după cele cinci medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale din 2019.

Biles s-a clasat pe primul loc la individual compus în concursul US Classic de la Indianapolis (Indiana), cu 58,400 puncte, urmat de compatrioatele sale Jordan Chiles (57,100 puncte) şi Kayla DiCello (56,100 puncte).

Cvadruplă medaliată olimpică cu aur, Simone Biles a atras în mod special atenţia prin evoluţia sa în întrecerea de la sărituri, în cursul căreia a efectuat, în premieră pentru un concurs feminin, o săritură "Iurcenko" cu dublă rotaţie pe spate.

ADVERTISING

Campioana americană a repetat acest element în cursul şedinţelor sale de pregătire, aşa cum s-a putut vedea şi în înregistrările video postate anul trecut pe reţelele de socializare, dar a fost pentru prima oară când l-a executat într-un concurs oficial.

Simone Biles - Vault - 2021 GK U.S. Classic - Senior Competition

Ea s-a declarat "încrezătoare" înaintea Campionatelor Statelor Unite, programate între 3 şi 6 iunie, care vor fi urmate de selecţiile olimpice americane, în perioada 24-27 iunie.

În vârstă de 24 ani, Simone Biles a cucerit cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016 (patru de aur şi una de bronz) şi speră să-şi îmbunătăţească palmaresul în această vară, la Tokyo.

ADVERTISING

Americanca a declarat, luna trecută, că nu exclude o participare la Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Simona Halep face parte din lista jucătoarelor de pe tabloul principal de la Wimbledon. Ce alte românce au fost mai fost acceptate direct

Edi Iordănescu și Cosmin Contra, duel la distanță pentru ocuparea postului de antrenor la o grupare din țările arabe - surse

Accident de telecabină în Italia: Nouă morţi şi doi copii grav răniţi (Foto)

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇