Accident de telecabină în Italia: 14 morţi (Foto)

Accident de telecabină în Italia: 14 morţi (Foto)

14 persoane au murit și un copil a fost rănit, duminică, după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare.

„Bilanţul definitiv al tragicului accident este de 13 morţi şi doi răniţi grav transportaţi cu elicopterul la Torino”, a transmis serviciul de salvare montană pe contul său de Twitter, duminică, la câteva ore după accident.

Cei doi grav răniţi erau copii, în vârstă de 9, respectiv 5 ani. Ulterior, cel în vârstă de 9 ani a murit.

ADVERTISING

Accidentul a survenit în jurul orei locale 12.30 (ora 13.30, ora României - n.red.), la 100 de metri de staţiunea din vârf, se arată într-un comunicat al Ministerului Infrastructurii.

Accidentul ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei, conform agenţiei de presă ANSA.

În imagini transmise de pompieri şi de echipele alpine de salvare se văd rămăşiţele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

ADVERTISING

Acest teleferic popular printre turişti leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra lacului Maggiore şi a Alpilor.

El a fost închis între 2014 şi 2016 pentru lucrări de mentenanţă.

Citește și:

Zeci de sportivi au murit îngheţaţi, în China, în timpul unui ultramaraton

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇